Foto: Shutterstock
Pavasarī mums ir vairāki iecienīti vasaras augi, kurus mēs sējam podiņos vai steidzam iegādāties tirdzniecības vietās. Parasti šo augu mūžs ir viena vasara, bet – vai tos ir iespējams saglabāt arī nākamajai sezonai? "Tavs Dārzs" šoreiz skaidro, vai un kā ir iespējams pārziemināt iecienītās vasaras puķes – pelargonijas.

Kā "Tavs Dārzs" uzsver ZS "Bērziņi" dārzniece Iveta Bērziņa, pelargonijas – gan joslu (nokarenās), gan zonālās (stāvus augošās), ir vienas no vienkāršāk pārziemināmajām vasaras puķēm.

"Tās pamatīgi apgriež un var novietot pat pagrabā, tumsā, taču jāraugās, lai augi nesāk dzīt jaunus dzinumus, jo tie būs izstīdzējuši un vārgi," padomos dalās Bērziņa. "Tos labāk nogriezt, kad atkal liek augu gaismā (februāra beigās), atsāk laistīt, kā arī dot papildmēslojumu katrā laistīšanas reizē."

Viņa arī atzīmē, ka pelargonijas, tāpat kā begonijas, labāk laistīt mazāk, lai veidotos labāka sakņu sistēma. Parādoties pumpuriem, pelargonijām nepieciešams palielināt fosfora devu.

"Tavs Dārzs" turpmāk rakstu sērijās plašāk stāstīs par iecienīto vasaras puķu pārziemošanu, kā arī sniegs noderīgus speciālistu ieteikumus, lai augus varētu saglabāt arī nākamajai sezonai.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!