Foto: Shutterstock
Skaistās sīkrozes, kas parasti tiek dāvinātas dažādos svētkos, ar savu krāšņumu var priecēt ne tikai podiņos, bet arī izstādītas dārzā. Tā kā straujiem soļiem tuvojas ziema, "Tavs Dārzs" ar dārznieku palīdzību skaidro, kā pārziemināt miniatūrās rozes.

"Mazās rozītes ļoti labi pārziemo ārā, tikai pods līdz augšai jāierok zemē (vai jāsasedz no sāniem)," norāda ZS "Bērziņi" dārzniece Iveta Bērziņa. Viņa skaidro, ka kailsala gadījumā rozes jāpiesedz ar egļu zariem, džutas audumu vai citu labi elpošanu nodrošinošu materiālu. Līdzīgi jārīkojas arī ar citām rozēm, lai tās ziemas laikā neaizietu bojā.

Savukārt "Dreiliņu stādi" pārstāvji skaidro, ka sīkrozes var pārziemināt telpās, bet jārēķinās ar to, ka tās nomet lapas, kā arī uz augiem var piemesties slimības un kukaiņi. "Nākamais gads var paiet, cīnoties ar dažādām slimību sekām, un no krāšņās ziedēšanas nebūs nekas," brīdina dārzkopji.

"Tavs Dārzs" turpmāk rakstu sērijās plašāk stāstīs par iecienīto vasaras puķu pārziemošanu, kā arī sniegs noderīgus speciālistu ieteikumus, lai augus varētu saglabāt arī nākamajai sezonai.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!