Foto: Shutterstock
Jau vairāk nekā 10 gadus jūlija 3. nedēļas nogalē ik pēc pāris gadiem svinēti Rožu svētki. Pirmie Rožu svētki notika 2008. gada vasarā, vienkopus pulcējot floristus uz ziedu kompozīciju veidošanu, kā arī uzsākot tradīciju veidot lielāko rožu vainagu. Šogad, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, iecerētie Rožu svētki plānojas ne tik grandiozi kā iepriekš. Vēstīts, ka tie būs kā Mazie rožu svētki – Rožu dienas Tukumā, un norisināsies no 16. līdz 18. jūlijam.

Iecerēts, ka, sestdien, 17. jūlijā, pilsētas centrā būs apskatāms lielais rožu vainags. Tāpat darboies arī "Stādu un Smukumlietu tirdziņš". Šajās dienās ikviens Tukuma apmeklētājs tiks aicināts iziet pilsētas Rožu maršrutu, lai iepazītu un atrastu sev tīkamāko rožu šķirni savam dārzam, bet floristi būs izveidojuši īpašas ziedu skulptūras pilsētā, lai varētu uzņemt skaistākos foto un dalītos ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #rozestumšsarkanās un #Tukumsrožupilsēta.

Par svētku koncertu norises laikiem un vietām, kā arī apmeklējumu iespējām svētku organizatori informēs, norises laikam tuvojoties. Aktuālajai informācijai turpini sekot svētku lapā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!