Foto: Shutterstock

Jo lēnāk pie mums iestājas vasara, jo biežāk prātā ienāk doma par īpašuma iegādi tur, kur gaisa temperatūra jau sen ir ap +25 grādiem. Sapņus par nekustamo īpašumu ārzemēs iekvēlina arī inflācijas pieaugums. Mūsu uzkrājumu vērtība krītas, bet nekustamais īpašums ir viens no labākajiem ieguldījumiem. Mēs jau stāstījām par mājokļa iegādes iespējām Ziemeļkiprā un Spānijā. Tagad kārta pienākusi negaidītākam virzienam, par kādu jūs, visticamāk, nekad iepriekš neaizdomājāties, – Lietuvas Delfi Būstas un "Māja un Dārzs" savu uzmanību pievērsuši Gruzijai.

Tos Baltijas valstu iedzīvotājus, kas iegādājušies dzīvokli vai māju Gruzijā, var saskaitīt uz abu roku pirkstiem. Taču šķiet, ka šis nekustamā īpašuma virziens ir stipri nenovērtēts, jo mājokli Melnās jūras krastā var iegādāties par mazāk nekā 30 tūkstošiem eiro.

Lūk, daži vispārzināmi fakti par Gruziju. Tā ir valsts, kas atrodas Kaukāza reģiona rietumu daļā, Melnās jūras austrumu krastā. Ziemeļos un austrumos tā robežojas ar Krieviju, dienvidrietumos ar Turciju, dienvidos – ar Armēniju, bet dienvidaustrumos ar Azerbaidžānu. Gruzijai bija (un ir) ilga un vietām ļoti sarežģīta vēsture. Arī šobrīd valstij ir jānotur sava neatkarība. Pēc pašu gruzīnu novērtējuma, valsts galvaspilsēta Tbilisi pārbūvēta vismaz 40 reizes. Abhāzijas un Chinvali teritorijas Gruzijas valdība "de facto" nepārvalda, Gruzija līdz ar EDSOASV un Eiropas Komisiju šīs teritorijas uzskata par Krievijas okupētām Gruzijas daļām. Savukārt Krievija, NikaragvaNauruVenecuēla un Sīrija atzinušas Abhāzijas Republikas un Dienvidosetijas Republikas neatkarību no Gruzijas.

Tomēr, neskatoties uz visiem šiem sarežģījumiem, Gruzija ir apbrīnojami skaista zeme. Lielāko tās daļu aizņem kalni, bet rietumu daļu apskalo Melnā jūra.

Vislielākā Gruzijas pilsēta, kas atrodas jūras krastā, ir Batumi. Vietējie iedzīvotāji to dēvē par "mazo Dubaiju" vai "mazo Lasvegasu", jo pilsētā uzbūvēts vesels debesskrāpju kvartāls ar viesnīcām, restorāniem, spēļu zālēm utt. Ar tumsas iestāšanos ēku fasādes izgaismo un tās sāk mirdzēt dažādās krāsās, tāpēc pirmajā brīdī var šķist, ka tu atrodies Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!