Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 19. septembrī, jau no pulksten 13 Jūrkalnes Ugunspļavā notiks pasākums "Ābolu balle rudens saulgriežos", kur būs ne tikai ēdienu gatavošanas meistarklases, bet arī lauku labumu un amatnieku tirdziņš, kā arī citas aktivitātes, "Tavs Dārzs" informēja Ventspils novada domes informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne.

Kā pastāstīja Zvaigzne, pasākuma laikā etnogrāfiskā ansambļa "Maģie suiti" dziedātājas aicinās atcerēties rudens saulgriežu tradīcijas un rituālus, savukārt saimniece Taiga Reķe ar savām palīdzēm aicinās iesaistīties ēdienu gatavošanas meistarklasēs. Mazākie pasākuma apmeklētāji varēs iesaistīties radošajās darbnīcās, bet pārējie varēs izmēģināt spēkus atrakcijās, kuru galvenais tēls būs ābols.

Zvaigzne atzīmēja, ka vienlaikus norisināsies arī lauku labumu un amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus gardumus un skaistas lietas mājai.

Par pasākuma jestro noskaņu gādās vidējās paaudzes deju kolektīvi "Ance", "Usma" un "Tārgale", kā arī Ances senioru deju kolektīvs, tautas mūzikas ansamblis "Tals' trimiš" un folkloras kopa "Talsi". Jau pulksten 15.30 Usmas amatierteātris "Suflē" pasākuma apmeklētājus aicinās uz Vējturu namu un rādīs Edvarda Vulfa izrādi "Grūts uzdevums", bet jau nākamajā dienā, 20. septembrī, pulksten 17 Vējturu namā sāksies Jura Kaukuļa solo koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!