Foto: Shutterstock
"Parasti burkānus audzēju to ēšanai uzreiz pēc ražas novākšanas, bet šogad es ceru uz lielāku ražu un vēlos burkānus arī uzglabāt. Kā pareizi burkānus glabāt? Vai tie jāapber ar smiltīm," "DELFI Māja un dārzs" vaicā lasītāja Māra.

Ārvalstu un pašmāju eksperti specializētajiem medijiem norāda, ka burkānus vislabāk ir glabāt telpā, kur gaisa temperatūra ir no 0 līdz +2 °С, bet gaisa mitrums ir 90-95%.

Burkānus vēlams apkaisīt ar nedaudz samitrinātām tīrām smiltīm. Ja smilšu nav, var izmantot arī melnzemi. Jāatceras, kas smiltis, kas vienu gadu jau izmantotas burkānu apkaisīšanai, nav lietojamas divus gadus, jo smiltīs var saglabāties dažādu slimību ierosinātāji.

Tāpat, lai veiksmīgi uzglabātu burkānus, var tos apkaisīt ar krītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!