Foto: Shutterstock
Aiz loga no pavasara vēl nav vēsts - valda aukstums, bet zemi klāj bieza sniega sega. Lai nedaudz pasteidzinātu pavasara ienākšanu, mājoklī var ienest pirktos pavasara ziedus vai arī tos uzziedināt pats saviem spēkiem.

Nepieciešams

  • Vāze vai cits trauks ar šauru augšiņu (var ņemt talkā vīna karafi);
  • Hiacintes sīpols;
  • Ūdens.

Kā iesaka "Better Homes and Gardens" speciālisti, tad labāk būtu, ja hiacintes sīpolam jau būtu mazi asniņi, jo tas atvieglos uzziedēšanas procesu. Tāpat jāizvēlas sīpols, kurš nav bojāts. Ja tomēr lemts par labu grūtākajam solim, tad nāksies būt pacietīgākam, jo uzziedināšana aizņems pāris nedēļas.

Sagatavo trauku vai vāzi ar šauru augšiņu/kakliņu. Svarīgi, lai sīpols (kuram vēl nav asnu) neiekristu iekšā ūdenī, bet gan tas ērti turētos. Vāzi piepilda ar ūdeni, bet tā, lai ūdens neskartu sīpolu, jo tas var sākt bojāties. Jābūt vismaz 1 līdz 2 centimetru atstarpei. Ja sīpolam jau ir saknītes, tad tām obligāti jābūt ūdenī.

View this post on Instagram

A post shared by Elika-Yvonne🌙 (@autumn69moon) on Dec 21, 2014 at 11:07am PST

Portāls "Gardeners World" norāda, ka pēc tam vāzīte jānovieto tumšā un vēsā telpā, kur gaisa temperatūra ir zem +10 grādiem. Tur vāzei jāstāv vismaz sešas nedēļas, lai sīpols izdzen saknītes. Ja ūdens ir sastāvējies vai par maz, tad tas ir jānomaina vai jāpapildina.

Kad saknītes ir pietiekami garas un asns jau ir vismaz 7 līdz 10 centimetrus garš, tad vāze jānes siltā un saulainā telpā, kur varēs redzēt straujāku auga augšanu. Neaizmirsti, ka vāze ir ik pa laikam jāpagroza, kā arī tai jāpapildina ūdens.

Video zemāk var redzēt hiacintes attīstību vāzē un tās uzplaukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!