Foto: DELFI
Āra teritorijā pie Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā no 29. līdz 31. maijam notiks gadatirgus "Dārzam un dzīvesstilam", kur varēs iegādāties ne tikai dažādus skaistus stādus, vasaras puķes, košumkrūmus un mēslošanas līdzekļus, bet arī noderīgas preces dārza darbiem un atpūtai.

"Šogad diemžēl iecienītā dārza un dzīvesstila izstāde izpaliek, taču mēs esam raduši iespēju Ķīpsalā sarīkot drošu gadatirgu, jo cilvēki alkst darboties dārzā un audzēt puķes uz balkoniem pat vēl vairāk nekā citus gadus. Gadatirgū teju visu nepieciešamo atradīs gan "zaļo pirkstiņu" īpašnieki, gan atpūtnieki," norāda gadatirgus organizators Artūrs Bidiņš.

Kā stāsta Bidiņš – gadatirgus Ķīpsalā solās būt plašs un daudzveidīgs, turklāt ikviens tajā varēs iegādāties dārza darbiem noderīgas lietas, piemēram, stādus, augsnes uzlabotājus, mēslojumu, augu aizsardzības līdzekļus, kurmju, grauzēju un lapseņu slazdus, dārza inventāru un instrumentus, siltumnīcas un daudz ko citu. Tāpat gadatirgus piedāvājumā būs noderīgas lietas atpūtai dārzā, piemēram, lapenes, nojumes, šūpoles, dārza mēbeles, pirtis, āra sildītāji, apgaismes ķermeņi, grili un ne tikai.

Tāpat interesenti gadatirgū varēs iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem un saņemt zinošu speciālistu konsultācijas un praktiskus padomus gan dārza iekopšanā, gan piemērotāko stādu izvēlē.

Kā jau katrā gadatirgū – arī šajā apmeklētāji varēs iegādāties mājražotāju sarūpētos gardumus un Latvijas amatnieku darinājumus.

Pasākuma organizatori informē, ka, lai gadatirgus apmeklējums būtu drošs gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem, saskaņā ar atbildīgo iestāžu rekomendācijām teritorijā būs paplašinātas apmeklētājiem paredzētās ejas, tirdzniecības stendi būs izvietoti 2 metru attālumā vienu no otra, kā arī būs izvietotas norādes. Turklāt, lai nenotiktu drūzmēšanās, gadatirgū būs paredzēta atsevišķa ieeja un vairākas izejas, kas ļaus ar pirkumiem ērti nokļūt autostāvvietā. Gadatirgus rīkotāji lūdz apmeklētājus ievērot drošības noteikumus.

Gadatirgus darbalaiks:

  • 29. maijā no pulksten 12 līdz pulksten 18;
  • 30. maijā no pulksten 10 līdz pulksten 18;
  • 31. maijā no pulksten 10 līdz pulksten 15.

Ieeja gadatirgū būs par brīvu. Savukārt par autostāvvietām būs jāmaksā 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!