Foto: DELFI
Covid-19 pandēmija satricinājusi arī Latvijas iedzīvotāju finanses – ir iedzīvotāji, kas palikuši bez darba, bet citiem ir samazināta alga. Tomēr šī situācija cilvēkus neatbrīvo no kredītsaistībām, tajā skaitā arī hipotekārā kredīta maksājuma par mājokli. Bankas Latvijā ir spērušas soli pretī saviem finanšu grūtībās nonākušajiem klientiem, atgādinot par kredītbrīvdienu iespēju, kas ļauj pieteikt arī kredītbrīvdienas hipotekārajam kredītam mājoklim, aizņēmuma pamatsummas maksājumu atliekot uz dažiem mēnešiem.

Līdz cik ilgam laikam tiek piešķirtas kredītbrīvdienas hipotekārajam mājokļa kredītam?

"SEB bankas" privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja Elīna Neimane: Pārsvarā gadījumu šis laiks ir līdz trim vai sešiem mēnešiem.

"Swedbank" pārstāvis Jānis Krops: Kredītbrīvdienas hipotekārajiem kredītiem var nokārtot līdz pat 12 mēnešus ilgam periodam. Visos pārējos finansējuma veidos (kā privātpersonām, tā uzņēmumiem) var nokārtot kredītbrīvdienas līdz 6 mēnešiem (jebkāda veida aizņēmumiem).

Bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs atbildē iepriekš minēja, ka klients var saņemt atvieglotu kārtību kredītu pamatsummas atmaksai uz 3 mēnešiem. Tas attiecas gan uz hipotekārajām, gan patēriņa un līzinga saistībām.

"Luminor" privātpersonu segmenta vadītājs Normunds Rudzītis: ""Luminor" pieejamas kredītbrīvdienas hipotekārajam kredītam līdz sešiem mēnešiem, patēriņa kredītam un līzingam – līdz trim mēnešiem. Privātpersonām tās tiek piešķirtas, nemainot līguma nosacījumus, kā arī bez komisijas maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!