Foto: LETA
Pretēji ierastajai pašvaldību praksei rīkot konkursu par sakoptāko pagalmu, Krimuldas novada dome nolēmusi izsludināt konkursu par teiksmaināko novada sētu, tādā veidā turpinot veiksmīgi attīstīt jauno novada konceptu Teiksmainā Krimulda, Delfi uzzināja Krimuldas domē.

Kā norāda Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds, Krimuldas novads no visām Latvijas pašvaldībām visvairāk atbilst apzīmējumam teiksmains, ņemot vērā apdzīvoto vietu nosaukumus - Raganu un Turaidu. Tāpēc arī radusies ideja meklēt teiksmainākās sētas, nevis kā citviet ierasts sakoptākās.

Konkursa mērķis ir ieinteresēt un iesaistīt Krimuldas novada iedzīvotājus un uzņēmējus līdzdarboties tūrisma koncepta Teiksmainā Krimulda iedzīvināšanā novada teritorijā, sakopjot, labiekārtojot un pilnveidojot savu īpašumu, kā arī radot jaunus produktus vai pakalpojumus ar Teiksmainās Krimuldas zīmi.

Konkursā ir noteiktas četras kategorijas ar nominācijām: dzīvojamās mājas vai lauku sētas teiksmainākais pagalms, teiksmainākais balkons, sakoptākā daudzdzīvokļu māja un teiksmainākais Krimuldas uzņēmums. Objektus konkursam var pieteikt, rakstot uz idejas@krimulda.lv vai zvanot 25549748, līdz 15.augustam. Pēc tam speciāla komisija klātienē vērtēs pretendentus un paziņos katrā kategorijā uzvarētāju Latvijas valsts dzimšanas dienā 18. novembrī.

Krimuldas novads šogad uzsācis attīstīt jaunu tūrisma un identitātes konceptu Teiksmainā Krimulda, kas simbolizē apdzīvotās vietas Turaidu un Raganu, kā arī skaisto novada dabu. Krimuldas novads ar 5,6 tūkstošiem iedzīvotāju un 339,1 km2 lielu platību atrodas Rīgas plānošanas reģionā. Tas apvieno Krimuldas un Lēdurgas pagastus ar administratīvo centru Raganā. Krimuldas novads ir arī iecienīta tūrisma vieta – Turaida ar muzejrezervātu, Reiņa trase, Krimuldas baznīca un Kubeseles atpūtas taka, Lēdurgas dendroparks un citas vietas. Tikko novads izveidojis jaunu tūrisma produktu aktīviem cilvēkiem – Krastingu, kas ļauj iepazīt novada gleznainos klinšu atsegumus upju krastos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!