Foto: Shutterstock

Ir cilvēki, kas eglītes novāc Zvaigznes dienā (6. janvārī), bet ir tādi, kas svētku kociņu savās mājās patur vēl ilgāk. Kur Rīgā nodot Ziemassvētku eglītes un – vai tās var likt sadzīves atkritumu konteineros, "Tavs Dārzs" vaicāja Rīgas domes (RD) pārstāvjiem.

RD pārstāvji aicina eglītes neievietot sadzīves atkritumu konteineros, jo tās pēc būtības atbilst liela izmēra atkritumiem. Kā skaidroja RD, par eglīšu izvešanu mājas pārvaldnieks vai īpašnieks ar atkritumu apsaimniekotāju vienojas atsevišķi.

"Lai noskaidrotu eglītes savākšanas kārtību un iespējamās izmaksas, privātmāju iedzīvotājus aicinām sazināties ar savu atkritumu apsaimniekotāju. Savukārt daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus aicinām sazināties ar savu mājas pārvaldnieku, lai uzzinātu eglītes savākšanas kārtību un iespējamās izmaksas," aicina RD pārstāvji.

Tāpat viņi atgādina, ka vēl nenokaltušas eglītes (ar skujām) var aizvest uz kādu briežu dārzu (pirms tam obligāti sazinoties un vienojoties), kur tās būs īsts gardums briežiem!

Portāls "Tavs Dārzs" atgādina, ka pastāv arī veidi, kā savu laiku nokalpojušo kociņu izmantot mājā un dārzā. Piemēram, egļu zari var kalpot kā labs un dabisks materiāls rožu piesegšanai. Šajā rakstā vari izlasīt vēl citus veidus, ko pēc svētkiem iesākt ar Ziemassvētku eglīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!