Foto: Z/s "Tūjasmuiža"
Nofotografēties saulespuķu laukā skaistākajā kleitā un ar skaistāko cepuri galvā – gandrīz vai obligāts vasaras pasākums, vai ne? Saulespuķu lauku Latvijā nav mazums, bet ne visi gatavi uzņemt viesus. Lūk, divas saimniecības, kurās gaida visus, kuri vēlas saulainas fotogrāfijas!

Zemnieku saimniecība "Tūjasmuiža" no Liepupes pagasta Salacgrīvas novadā savā "Facebook" lapā ievietojusi aicinājumu visiem, kuri vēlas sev noplūkt kādu saulespuķi un nofotografēties. Puķu lauks atrodas Tūjas šosejas malā pie pieturas "Tūjasmuiža".

Maksa ne par saulespuķēm, ne fotografēšanos netiek prasīta, bet saimniecība piebilst: "Ja kāds vēlas pateikt paldies, tad nāciet uz mūsu saimniecību un iegādājieties mūsu ražotos piena produktus."
Zemnieku saimniecībā "Tūjasmuiža"var iegādāties pienu, biezpienu, skābo un saldo krējumu, pašu sietu sieru un citus piena produktus.

"Lavandu Lejas" Ikšķilē savā "Facebook" lapā ziņo, ka gaida apmeklētājus savā saulespuķu laukā, kur iekārtoti dažādi stūrīši, kur fotografēties. Lai ciemotos, iepriekš jāpierakstās uz konkrētu laiku, zvanot pa tālruni 28809755. Ieejas maksa vienam cilvēkam 3 eiro. Fotogrāfiem ar fotokamerām jārēķinās ar summu 25 eiro stundā. Visiem apmeklētājiem iespējams aplūkot arī skaisti ziedošās hortenzijas "Lavandu Leju" akmensdārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!