Foto: Shutterstock
Vasarā kā skaistas kupenas dažādās krāsās zied petūnijas, bet, lai šāds augs ziedētu krāšņi un bagātīgi, nepietiek ar regulāru laistīšanu vien. "Tavs Dārzs" ar dārznieku palīdzību skaidro, vai nokaltušos petūniju ziedus labāk atstāt vai tomēr griezt nost, kā arī to, kādu labumu tas dod.

Ar padomiem dalās stādu audzētavas "Rožlejas" pārstāvis Ainars Buls un "Dreiliņu stādu" dārznieks Dainis.

"Noziedējušie petūniju ziedi ir jāizgriež vai jāizkniebj. Tad petūnija neveidos un nenobriedinās sēklas, bet tā vietā bagātīgāk un ilgstošāk ziedēs," norāda Buls. Viņš iesaka arī rozēm izgriezt noziedējušos ziedus vai ziedkopas, lai tās neveidotu augļus un ātrāk saveidotu jaunus ziedpumpurus.

"Tā ir taisnība, ka nokaltušos petūniju ziedus vajadzētu ne tikai nolasīt, bet nokniebt vai nogriezt kopā ar visu zaļo zieda pamatni," apgalvo "Dreiliņu stādu" dārznieks Dainis. Viņš arī skaidro, ka, nenogriežot ziedu, tā pamatnē veidojas sēklas, kā rezultātā petūnija daudz spēka tērē sēklu nogatavināšanai un tik bagātīgi vairs nezied, jaunie ziedi veidojas arvien mazāk, jo vienkārši augam nepietiek spēka.

"Un vēl gribas atgādināt, lai petūnija ziedētu koši un ilgi, katrā otrajā laistīšanas reizē ūdenim noteikti pievienojiet kādu no ziedošo augu mēslojumiem," piebilst Dainis, "petūnijas zied ļoti krāšņi un daudz, līdz ar to patērē arī daudz barības vielu. Tātad, ja vēlaties, lai petūnijas jūs priecē līdz pat salnām, griežam nost vecos ziedus un bagātīgi mēslojam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!