Foto: Shutterstock
Pavasaris ir īstais laiks ģenerāltīrīšanai, jo pēc ziemas jānotrauc putekļi no logu rūtīm, jāliek "snaudā" biezās ziemas segas, kā arī ģenerāltīrīšana jāveic mājas pagalmā, lai no jauna sagatavotu dārzu lielajiem ziedēšanas svētkiem. Ģenerāltīrīšanā nedrīkst aizmirst ne tikai par dažādām virsmām un kārtību plauktiņos, bet arī par grīdu, kur viss ir redzams kā uz delnas – pat sīkākie puteklīši, kas tā vien gaida, kad varēs pieķerties pie zeķu apakšām.

Ikdienā varbūt nepievēršam tik lielu uzmanību grīdas seguma tīrībai, jo pietiek vien ar putekļsūcēja iedarbināšanu vai putekļu notraukšanu ar slotu, bet skaidrs ir viens – kā minimums vismaz reizi nedēļā grīdu vajag palutināt ar mitro uzkopšanu.

Tiesa, ne visi grīdas segumi ir tīrāmi pēc vienas "receptes". Katram ir savas prasības, tāpēc pirms mazgāšanas vēlams iepazīties ar grīdas seguma uzkopšanas prasībām un speciālo līdzekļu klāstu, kas tam paredzēti. Vai zināji, ka lamināta kopšanā vienmēr jāizmanto saudzīgi rīki, kas neskrāpē grīdas virsmu? Savukārt eļļotai grīdai bez regulāras mazgāšanas nepieciešams atjaunot spīdumu, un to var izdarīt, grīdu pulējot. To un vēl citus dažādu grīdas segumu uzkopšanas knifiņus vari lasīt rakstā zemāk.

Lai izdodas grīdu atkal padarīt tīru un spožu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!