Foto: Shutterstock
Jūlijā Latvijas Nacionālajā dabas muzejā varēs skatīt krāšņo dienliliju izstādi, kuru varēs aplūkot no 22. līdz 24. jūlijam, "Facebook" vēsta Latvijas dekoratīvo augu oriģinatoru apvienības (LDAOA) pārstāvis un audzētājs Raimonds Petrovskis.

Kā informē Petrovskis, izstādē "Dienlilijas 2021" būs apskatāmas Latvijas oriģinatoru veidotās šķirnes un arī labākie ārzemju jaunumi. Viņš ziņo, ka izstādē ar pašaudzētiem ziediem piedalīsies dienliliju kolekcionāri un oriģinatori Dainis Plūme, Baiba Maurāne, Ingrīda Otlāne un Raimonds Petrovskis. Būs apskatāmas arī Latvijas pirmā dienliliju oriģinatora Jāņa Vasarieša, lielākā dienliliju dārza Latvijā izveidotāja Vara Baņģiera un Nacionālā Botāniskā dārza augu eksperta Agra Šiliņa izveidotās šķirnes.

Kā sola pasākuma organizatori, katru dienu izstāde tiks iekārtota ar jauniem, tikko plaukušiem dienliliju ziediem. Izstādes laikā varēs iegādāties dienliliju jaunšķirņu stādus, kā arī varēs saņemt konsultācijas no dienliliju kolekcionāriem un oriģinatoriem.

Ziedu izstādi organizē biedrība "Latvijas dekoratīvo augu oriģinatoru apvienība" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo dabas muzeju.

Izstādes darba laiks:

  • 22. jūlijā no pulksten 13 līdz pulksten 17;
  • 23. jūlijā no pulksten 12 līdz pulksten 17;
  • 24. jūlijā no pulksten 12 līdz pulksten 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!