Foto: LETA
Augustā Latvijas Nacionālajā dabas muzejā jau tradicionāli notiek iespaidīgā tomātu izstāde, kurā var aplūkot dažādu šķirņu tomātus, kā arī var saņemt konsultācijas un iegādāties sēklas, taču šogad šī izstāde interesentiem iet secen – tā ir atcelta.

Kā vēsta informācija Latvijas Nacionālā dabas muzeja mājaslapā, tomātu izstāde "Tomātu parāde 2021", kas bija paredzēta no 18. līdz 22. augustam, atcelta saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī.

Šomēnes atcelta arī krāšņā gladiolu izstāde, kas bija paredzēta no 11. līdz 15. augustam. Kā skaidrots muzeja mājaslapā, iemesls ir epidemioloģiskā situācija valstī, kā arī karstā vasara.

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka tomātu daudzveidību šogad varēs lūkot Beverīnas novadā, kur jau 28. augustā notiks tradicionālie tomātu svētki. Pasākuma rīkotāji ziņo, ka svētku laikā varēs baudīt tradicionālo tomātu zupu, būs tirdziņš, kurā varēs iegādāties amatnieku un mājražotāju darinājumus. Tāpat būs apskatāma iespaidīgā tomātu izstāde, kuras laikā varēs ne tikai iegādāties tomātu sēklas, bet arī no pieredzes bagātajiem tomātu kolekcionāriem saņemt konsultācijas par tomātu audzēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!