Foto: Shutterstock

"Karšu izdevniecība Jāņa sēta" interneta veikalā iepriekšpārdošanā jau pieejama vērienīgākā grāmata par sēnēm – "Lielā Latvijas sēņu grāmata", ko izlolojušas Latvijas Dabas muzeja mikoloģes Inita Dāniele un Diāna Meiere, portālu "Delfi" informēja Latvijas Dabas muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe.

Kā stāsta Latvijas Dabas muzeja pārstāve, grāmatnīcās grāmata būs pieejama pēc 12. aprīļa, bet līdz tam brīdim visi interesenti ir aicināti izmantot grāmatnīcu piedāvātās iespējas, iegādājoties grāmatu interneta veikalos. Pašlaik grāmata ir pieejama "Karšu izdevniecība Jāņa sēta" interneta veikalā ww.kartes.lv. Kā liecina informācija interneta veikalā, grāmata maksā 23,95 eiro. Savukārt jau pēc 12. aprīļa grāmatu varēs iegādāties citu grāmatnīcu interneta veikalos.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka grāmata būs vērienīgākais izdevums par sēnēm latviešu valodā. Tajā ietverti vairāk nekā 730 sēņu sugu apraksti ar fotogrāfijām. Grāmatas autores aprakstītās sugas izvēlējušās pēc rūpīgām pārdomām un atlases, lai grāmata būtu interesanta ar dabas pētīšanu saistītu profesiju pārstāvjiem, sēņu vērotājiem, fotogrāfiem un, protams, arī sēņotājiem.

"Veidojot izdevumu, vēlējāmies rosināt interesi par sēnēm un to daudzveidību, tādēļ iekļāvām gan tradicionālās cepurīšu sēnes, gan neparastākas vai reti sastopamas sēnes – pūpēžus, piepes, korallenes, receklenes, kaussēnes, rumpučus, pazemes sēnes un citas", klāstīja autores. Tāpat izdevumā apkopotas daudzu pētniecības gadu rezultātā uzkrātās zināšanas mikoloģijā.

Grāmata izdota Latvijas Dabas muzeja 175. jubilejas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!