Foto: LETA

Gladiolu krāšņo šķēpu daudzveidību var aplūkot ne tikai dārzos, bet arī izstādēs. No 26. līdz 28. augustam Liepājas Latviešu biedrības namā bez maksas varēs aplūkot ne tikai krāšņo gladiolu izstādi, bet arī noklausīties lekciju "Mājās audzējamie augļaugi".

Kā vēsta informācija Liepājas Latviešu biedrības nama mājaslapā, gladiolu ziedu izstāde un lekcija būs bez maksas. Pasākumus varēs apmeklēt, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Pasākumu rīko Latvijas Gladiolu un īrisu biedrības pārstāvji, kas izstādē būs sarūpējuši savus lolojumus – krāšņās gladiolas. Ar gladiolu krāsu un šķirņu daudzveidību dalīsies selekcionāri Laimonis Zaķis un Juris Bāze, kā arī kolekcionāre Inese Brizga. Kā vēsta informācija Liepājas Latviešu biedrības nama mājaslapā, tieši karaliski baltās gladiolas ir visizplatītākās, taču ziedu kolekcionāri būs sarūpējuši neparastāku krāsu un salikumu ziedus, kopā izstādot vairāk kā 100 dažādu šķirņu gladiolas un perspektīvos hibrīdus. Biedrības nama foajē būs skatāmas gan zaļās, gan dažādu toņu dūmakainās un arī tumšo krāsu rudens vēstneses.

Skaisto izstādi papildinās Latvijas Nacionālā botāniskā dārza (NBD) dārzkopības speciālists Oskars Vanags, kurš uzstāsies ar lekciju "Mājās audzējamie augļaugi", kas norisināsies ceturtdien, 26. augustā, pulksten 14 kamerzālē. Vanags absolvējis Bulduru dārzkopības vidusskolu un ieguvis profesionālo izglītību ar kvalifikāciju dārzkopis – stādu audzētājs. Šobrīd darbojas NBD Oranžērijas augu nodaļā un aizraujas ar dažādu Latvijai neparastu augu audzēšanu āra apstādījumos.

Izstādes darba laiks:

  • 26. augustā no pulksten 13 līdz 19;
  • 27. un 28. augustā no pulksten 10 līdz 19.

Izstāde tapusi ar Liepājas pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!