Foto: Liepājas komunālā pārvalde
Vasara griežas uz rudens pusi, un vēji aizvien biežāk krastā izmet jūras zāles. Sārtaļģes, ko jūra dāsni izskalo liedagā, ir labs mēslojums puķu dobēm un piemājas dārziem.

Jūras zāles jeb aļģes ir labs papildu mēslojums dārziem un koku vai krūmu stādījumiem, jo satur vērtīgas minerālvielas un organisko vielu maisījumu. Iedzīvotāji tās no pludmales var vākt bez maksas. Bet iebraukšanai pludmalē ar automašīnu, lai vāktu jūras zāles, nepieciešama atļauja.

Liepājas dārzu īpašnieki, kuri savām vajadzībām pludmalē izskalotās jūras zāles plāno vākt tikai ar dārza darbarīkiem, neizmantojot automašīnu, to var darīt, neprasot atļauju. Taču Liepājas iedzīvotāji, kuri izskalotās jūras zāle vēlas savākt un no Liepājas pludmales transportēt ar savu automašīnu, ir jānoslēdz bezatlīdzības līgums, kas noteiktu laiku dod tiesības iebraukt pludmalē.

Pieteikumu bezatlīdzības līguma noslēgšanai var iesniegt elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu vietnē: pieteikumi.liepaja.lv, vai arī klātienē Komunālajā pārvaldē, Uliha ielā 44. Tālrunis uzziņām: 63 481 898.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!