No 17. līdz 19. jūlijam liepājnieki un pilsētas viesi baudīja karalisko liliju ziedu skaistumu izstādē Liepājas Latviešu biedrības namā. Jau otro gadu liliju ziedu izstādi organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar liliju audzētāju biedrību "Lilium Balticum", kuras kolekcionāri un selekcionāri uz izstādi bija atveduši dažādu šķirņu, mirdzošu krāsu, karalisku formu un reibinošu smaržu ziedus.

Liliju ziedu izstāde Biedrības namā jau kļuvusi par vasaras tradīciju. Laika apstākļi šogad dārzkopjus nav lutinājuši, tomēr par spīti dabas untumiem izstādē bija skatāmi vairāk nekā 100 dažādu šķirņu un nokrāsu ziedi, kuri izaudzēti kolekcionāru un selekcionāru dārzos Ogrē, Ķekavā, Tukumā, Jelgavā un citviet Latvijā. Apmeklētāju acis priecēja gan nesmaržīgās un īpaši izturīgās Āzijas grupas lilijas, gan izcili smaržīgās trompetlilijas, kā arī citu grupu lilijas, kas Biedrības namā ienesa pavisam vasarīgas vēsmas.

Izstādes laikā biedrības "Lilium Balticum" audzētāji sniedza padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēja iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem. "Lilium Balticum" ir viena no aktīvākajām puķu biedrībām Latvijā, kura apvieno gan vienkāršus liliju entuziastus, gan augsta līmeņa selekcionārus. 

Citu valstu vidū Latvija izceļas ar savu ziedu selekciju, un lilijas Latvijas ziedu selekcijā ieņem īpašu vietu. Jau daudzus gadus par tradīciju ir kļuvis tas, ka liliju izstādēs lielāko ekspozīcijas daļu ieņem tieši Latvijā selekcionētie ziedi. Latvijas selekcionāri katru gadu turpina iepriecināt skatītājus ar jaunām šķirnēm. Latvijā radītās šķirnes ir piemērotākas mūsu klimatam un krietni labāk jūtas Latvijas dārzos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!