Foto: Shutterstock

Jautāsi, kas Lieldienas padara par tik jautriem un īpašiem svētkiem? Tas, iespējams, ir saistīts ar visiem dažādajiem svinēšanas veidiem. Ja esi reliģiozs, tad, visticamāk, apmeklēsi svētdienas dievkalpojumu baznīcā, taču, ja tavā ģimenē ir mazi bērni, tad pavisam noteikti sarīkosiet Lieldienu olu medības. Bet visi droši vien var piekrist, ka Lieldienu svētdiena nav iedomājama bez gardām brokastīm. Un, bez šaubām, tu vēlēsies pārliecināties, ka Lieldienu galda dekors izskatās tikpat svinīgs kā Lieldienu deserti. Vai nav skaidrs, ar ko sākt? Lūk, interjera dizainere Rūta Klišāne nāk palīgā, sniedzot iedvesmojošas fotogrāfijas!

Runājot par olu krāsošanu, interjera dizainere Rūta Klišāne atzīst, ka ar katru gadu arvien populārākas kļūst dabīgās krāsošanas metodes. Viņa ir iecienījusi Lieldienu olas krāsot ar zilo kāpostu apvienojumā ar zelta oliņām, kuras ir ietītas dekoratīvajā papīrā, veidojot burvīgu kombināciju. Skaisti, vai ne?

Foto: Rūta Klišāne

Lūkojot pēc dekorāciju idejām, ielūkosimies arī latvju tautas gudrībās! Lūk, pāris dizaineres izvēlēti ticējumi no profesora Pētera Šmita 1940. gadā izdotās grāmatas "Latviešu tautas ticējumi".

Lieldienas rītā, caur zīda drēbi skatoties, var Laimu redzēt.

Lieldienās olu čaumalas jāber caur vīrieša biksām, tad vārnas cāļus neēd.

Pirmā Lieldienas rītā jāpurina ābeles, lai vasarā būtu daudz ābolu.

Ja Lieldienu nakti ar pīlādža rungu aptek apkārt mājai, tad burvji netiek tai mājā iekšā.

Kurš pirmās Lieldienas rītā pirmais iziet laukā, tam tai gadā laba laime.

Lieldienā nededzina guni, jo tad neaug kāposti.

Lieldienas rītā priekš saules lēkta jāuzliek sāls uz staba gala un jāatstāj līdz saules rietam, - derīgs visām slimībām
Lai vasarā govis nebizotu, tad jāuzkāpj jāteniski uz slotas kāta pašā Lieldienu rītā, cik agri vien iespējams, un jāapjāj trīs reiz ap visu māju un tīrumu.

Ja grib naudu atrast, tad Lieldienu rītā jālasa skaidas.

Lieldienas naktī redzētie sapņi piepildās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!