Foto: Shutterstock
Jau piekto reizi augļu un ogu dārzā "Jāņkalni" 11. augustā tiks daudzinātas mellenes pasākumā "Melleņu svētdiena", kas ir lielākie svētki Latvijā, kas rīkoti par godu šīm gardajām ogām.

Kā vēsta informācija Madonas novada mājaslapā, šogad ikviens interesents varēs doties izzinošās ekskursijās pa lielajiem melleņu laukiem. Eksursiju laikā varēs aplūkot 20 hektārus plašo saimniecību, kur mellenes sadzīvo arī ar citiem augiem, piemēram, zemenēm, rabarberiem, avenēm, bumbieriem, smiltsērkšķiem, ābelēm, cidonijām un pat ķirbjiem. "Melleņu svētdienā" varēs iegādāties ne tikai ogas, bet arī stādus.

Pasākumā darbosies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus labumus, bērni varēs skatīties teātra izrādi un piedalīties radošās aktivitātēs. Tāpat gaidāmi muzikāli priekšnesumi lustīgākai svētku atmosfērai.

Melleņu svētku programma:

  • no pulksten 10 līdz pulksten 13 Pārgājiens "Kāla ezers" (6 kilometrus gara distance);
  • ekskursijas melleņu dārzā (ekskursiju laiks pulksten 11.30, pulksten 12.30, pulksten pulksten 13.30;
  • no pulksten 11 līdz 15 darbosies tirdziņš;
  • pulksten 11 uzstāsies vokāli instrumentālais ansamblis "Neaizmirstulītes";
  • pulksten 12.30 būs izrāde bērniem "Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs!"
  • savukārt pulksten 14 uzstāsies mūzikas apvienība – balvu ansamblis "Ziņģes brāļi".

Pasākumā ieeja ir bez maksas.

Ja arī tu savā dārzā vēlies izlolot gardās un lielās ogas, tad šeit vari izlasīt plašāku informāciju par par krūmmelleņu audzēšanu un stādīšanu Latvijas klimatiskajos apstākļos, bet šeit vari aplūkot saimniecības Latvijā, kurās var doties lasīt krūmmellenes vai citus gardumus pašu rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!