Katram gadam savi darbi, un arī šogad palūkosimies, kā katrai zodiaka zīmei risināt ''mājokļa jautājumu". Protams, tādu nopietnu lēmumu, kā kredīta ņemšana, pirkšana vai pārdošana, labāk pētīt pašam savā astroloģiskajā kartē, taču pamattēmas būs līdzīgas vairumam vienas zīmes pārstāvju, skaidro ''Orākuls'' redaktore, astroloģe Aija Austruma.

Auns

Šogad Aunam var nākties nopietnāk apdomāt to, cik labi, ērti un saulaini viņa mājās jūtas viņa dzīvesbiedrs, un kaut vai pamēģināt pakārtot kādu aspektu arī otrās pusītes vajadzībām. Šogad dzīvesbiedra viedoklī visās mājas tēmās ir vērts ieklausīties (pat tad, ja Auns tik un tā izdarīs pa savam). Ja Auns pošas pārcelties uz dzīvi pie mīļotā, tad lai nemetas ar sparu visu tūlīt pārkārtot pa savai gaumei!

Vērsis

Vērsim piemīt gana spēcīgs īpašnieka instinkts, un reti kad viņš ar prieku parakstās uz dzīvi īrētā mājoklī (un, ja parakstās, tad nelabprāt investē laiku un naudu īrētā īpašuma sakopšanai). Taču šajā gadā ir ieteikums atkāpties no šiem principiem un ar baudu savest kārtībā katru stūrīti, kur Vērsim nākas dzīvot, – arī tad, ja tas nav ilgtermiņa projekts.

Turīgākie Vērši, savukārt, var apsvērt īpašuma iegādi ārzemēs.

Foto: Shutterstock

Dvīņi

Dvīņi ir viena no zīmēm, kura šogad var aizprātoties līdz hipotekārajam kredītam vai nopietnām pārbūvēm. Te nu nopietni jāpapēta, vai šis ir tikai untums vai reāla vajadzība, un jāpiemeklē tam vispiemērotākais laiks (kopumā es gan ieteiktu ar celtniecību kādu gadu pagaidīt, līdz planēta Saturns, kurai tur liela teikšana, ieies sev draudzīgākā zīmē). Kaut kādas izmaiņas Dvīņu apdzīvotajā teritorijā var radīt jaunā paaudze.

Vēzis

Vēzis var līksmot – mājas lietas viņam patīk un interesē, un šogad ir tieši tas gads, kad visa šī ņemšanās var vainagoties ar glītu, omulīgu un ērtu rezultātu! Iespējams, Vēža ģimenē (un tātad – mājoklī) gaidāms pieaugums, tāpēc ir vērts padomāt par to, kur jaunpienācējs(i) mitināsies. Jo tuvāk rudenim, jo veiksmīgāk Vēzim kārtosies visas ar ģimenes ligzdiņu saistītās lietas.

Foto: Shutterstock

Lauva

Var iegadīties tā, ka Lauvai šogad vairāk rūpēs radu, nevis pašam savi dzīves apstākļi. Tas Lauvu padarīs par lielisku talcinieku un pieprasītu padomdevēju arī šajos jautājumos. Otrs svarīgs aspekts – Lauvas attiecības ar kaimiņiem un tā īpašuma daļa, kas robežojas vai tiek lietota kopīgi ar jaukajiem blakus dzīvojošajiem ļaudīm: tas var izrādīties būtiskāk, nekā Lauvai labpatiktu domāt.

Jaunava

Tāpat kā pērn, arī šogad Jaunavām mājās ir vairāk darba un rūpju nekā prieka un gandarījuma. Neko darīt – būs jāpagaida ar darba augļu baudīšanu! Toties ir iespēja piedot formu un struktūru savām iecerēm, savest kārtībā tās lietas, kas ''iet uz plīšanu", pirms vēl kaut kas reāli saplīsis. Jāparūpējas arī par sava īpašuma drošību – signalizāciju, sētām, atslēgām, logiem un durvīm. Un iztīri skursteni!

Foto: Shutterstock

Svari

Šāgada lielākās daļas Fortūnas mīluļiem Svariem dzīvesvietā var būt visai ievērojamas pārmaiņas – līdz pat jaunas dzīves sākumam citā adresē. Mainīt kaut ko mainīšanas pēc vien nav vērts, toties tad, ja attīstības vīzija sabūvēta jau pērn, tad gan var izmantot labos brīžus tās īstenošanai. Minētie labie brīži katram savi, par to jāinteresējas atsevišķi, bet gandrīz droši, ka tādus Svariem šajā gadā ir iespējams piemeklēt.

Skorpions

Skorpions šogad var nodarboties ar savas dzīves telpas ''uzsmucināšanu" – veikt kosmētisko remontu, nomainīt mājas tekstīliju dizainu, pārveidot dārzu un realizēt jaunus ainavu arhitektūras projektus. Ar gaumes sajūtu Skorpionam viss būs kārtībā, vienoties par koncepciju ar savu otro pusīti viņš varēs bez īpašām diskusijām, tāpēc jātiek vaļā no slinkuma, jānokārto nokārtojamie papīri un – uz priekšu!

Foto: Shutterstock

Strēlnieks

Vai Uguns zīme Strēlnieks kādreiz ir domājis par baseinu savā īpašumā? Nē? Varbūt dīķi vai strūklaku? Nu, vismaz par tiltiņu pāri akmens upītei? Lai padomā. Un lai izdara to akurāt šajā gadā! Viņam vairāk nekā jebkuram citam ir nepieciešam stūrītis mierīgai atpūtai un/vai meditācijai. Labā ziņa ir tā, ka Strēlnieka paziņu lokā, visticamāk, atradīsies kāds, kurš pratīs pastāstīt, kā šādas idejas realizējamas.

Mežāzis

Darbīgajam Mežāzim īpaši daudz laika nodarboties ar mājokļa lietām diezin vai atliks, taču tas nozīmē, ka īpašu svarīgumu iegūst tieši atpūtas un spēku atgūšanas zonas – guļamistaba, pirtiņa, terase, kur varbūt var arī radoši padarboties. Īpašu uzmanību Mežāzis varētu veltīt arī tādai noslēpuma apvītai lietai kā ūdens un uguns āderu noteikšana savā īpašumā. Arī no tām ir atkarīga darba un atpūtas kvalitāte!

Foto: Shutterstock

Ūdensvīrs

No Ūdensvīra šis gads prasīs mobilitāti un apvāršņa paplašināšanu, tāpēc, no vienas puses, mājās daudzi Ūdensvīri pavadīs mazāk laika nekā parasti. No otras puses, apvārsni paplašina arī grāmatas un filmas, tāpēc Ūdensvīrs varētu painteresēties, kā asprātīgāk ierīkot bibliotēku mazgabarīta dzīvoklī un kā izveidot mājas kinozāli tā, lai citiem mājiniekiem tā nesabojātu atpūtas un miega iespējas. Un tas nebūt nav nereāli!

Zivis

Tās Zivis, kuras izmantos gada dotās iespējas un saņems paaugstinājumu (un attiecīgi – algas pielikumu), var padomāt par nopietnākām investīcijām savu dzīves apstākļu uzlabošanā. Iespējams, Zivju izvēle kritīs uz romantisku īpašumu tālu no civilizācijas kņadas, tāpēc jau laikus uzmanība jāpievērš ekoloģiskiem apsildes un atkritumu pārstrādes risinājumiem. Ilgtspējīgos risinājumos ir vērts ieguldīt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!