Foto: Shutterstock

Borisa un Ināras Teterevu fonds mudina bezpeļņas organizācijas pieteikt projektu idejas, lai palīdzētu grūtībās nonākušiem cilvēkiem veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam, izveidojot savus mazdārziņus, kur tie varētu audzēt pārtiku, "Tavs Dārzs" informēja Borisa un Ināras Teterevu fonda labdarības projektu vadītāja Diana Bogdanova.

Kā norāda Bogdanova, šādi tiek turpināta fonda atbalsta programma "Pats savam saimes galdam", kurā ir iesaistīti uzņēmīgi un rosīgi iedzīvotāji, kā arī bezpeļņas organizācijas. Šī atbalsta programma ir turpinājums programmas "Maizes rieciens" aktivitātei "Atbalsts līdzdarbībai", kas norisinājās no 2013. gada līdz 2016. gadam. Tolaik, kā atgādina Bogdanova, 28 projektos iesaistījās 2500 cilvēki, kuri pašu spēkiem audzēja dārzeņus un augļus savas saimes galdam vai guva papildu ienākumus ģimenes vajadzībām.

Fonda pārstāve skaidro, ka atbalstu ieguvušās organizācijas sarūpē sēklas, stādus un dārza kopšanas piederumus gan novada trūcīgo ģimeņu piemājas dārzu ierīkošanai, gan biedrību pārziņā esošo dārzu apstādīšanai. Savukārt vasarā organizācijas organizē konsultācijas ģimenēm par dārza kopšanu, bet rudenī – par ražas uzglabāšanu ziemai un konservēšanu.

Šogad paredzētais finansējums atbalsta programmai "Pats savam saimes galdam", kā atklāj Bogdanova, ir 15 tūkstoši eiro, bet vienam projektam ieteicamais budžets ir līdz 1500 eiro.

Lai pieteiktos šim atbalstam, fonds aicina organizācijas līdz 17. februārim nosūtīt īsu projekta ieceres aprakstu brīvā formā uz e-pastu: saimesgaldam@teterevufonds.lv. Kā uzsver fonda pārstāve, ja organizācija nolemj turpināt projekta pieteikšanas procesu, tā tiks aicināta iesniegt fondam sagatavotu pilnu projekta pieteikumu un budžetu. Šeit var izlasīt programmas "Pats savam saimes galdam" nolikumu.

Pērn projektu konkursā Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ieguva 12 bezpeļņas organizācijas. Kā norāda fonda pārstāve, 2019. gada sākumā organizācijas plānoja zemkopības darbos iesaistīt 206 mājsaimniecības (800 cilvēkus), bet rezultāti izrādījušies izcilāki – 2019. gadā projektos piedalījās 287 mājsaimniecības, aptverot 1101 personu, tajā skaitā arī 467 bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!