Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 23. aprīlī, no pulksten 8 līdz 14 Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī, Miera ielā 1, notiks ikgadējais Cīruļu dienas gadatirgus, kas ir pirmais šogad organizētais NBD stādu tirgus.

Stādu gadatirgus ir īpaši gaidīts notikums dārzkopju dzīvē, jo stādu sortimentu tirgū bagātina arī NBD izlolotie stādi, kurus citos gadatirgos iegādāties nav iespējams. NBD aicina gadatirgu apmeklēt ne tikai dārzu un daiļdārzu īpašniekus, bet arī telpaugu mīļotājus, jo tiks tirgoti arī Oranžērijas sarūpētie siltzemju augi.

Stādu gadatirgi laika gaitā kļuvuši par sava veida zaļo retumu kolekcionāru klubu, kura būtību izsaka gadatirgus moto: "Un būs Tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam!" Šogad gadatirgus notiksir 23. aprīlī, 14. maijā, 11. jūnijā un 17. septembrī.

Tradicionāli NBD aprīļa gadatirgū dominē koku un krūmu stādi, bet maijā – ziemcietes un vasaras puķes. Kaut arī tas ir galvenokārt stādu gadatirgus, tajā piedalās arī citu ar dārzkopību saistītu lietu pārdevēji, kā arī amatnieki un Latvijas lauku labumu tirgotāji.

Ieeja gadatirgū, uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Gadatirgus apmeklētāji aicināti apmeklēt arī NBD oranžēriju, kur apmeklētājiem pieejamas četras zāles – Sukulentu zāle, Siltā subtropu zāle, Vēsā subtropu zāle un Tropu zāle.

NBD platība ir 129 hektāri. Tajā atrodas viena no lielākajām dzīvo augu kolekcijām Ziemeļaustrumeiropā, kas apvieno vienuviet vairāk nekā 13 000 augu dažādību. Rūpēs par reto augu saglabāšanu un cilvēku izglītošanu, NBD kolekcijās sakopoti augi no visiem pasaules kontinentiem, izņemot Antarktīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!