Līdz ar pirmajiem rudens komunālajiem rēķiniem arvien biežāk rodas jautājums, kas mājās "apēd" tik daudz elektrības un kur aiztek viss siltais ūdens. Aizdomīga kļūst gan tējkanna, kas jāslēdz visai bieži, gan ūdens, kas nemanāmi aiztek, kamēr tīri zobus. Viltnieks tāds! Tā es devos ekspedīcijā pa savu dzīvokli, lai noskaidrotu, cik patiesībā izmaksā higiēnas un mājsaimniecības procedūras, ko veicam ikdienā, bieži vien pat nepievēršot tām uzmanību.

Kaut arī sākumā šķiet, ka mājās esmu reti un neko daudz nepagūstu izdarīt, lai skaitītāji pārmēru skrietu uz priekšu, taču arī tās darbības, ko izdarām automātiski un pat refleksīvi, mēneša beigās papildina rēķina summu. Piemēram, elementāra roku mazgāšana izmaksā 1,29 centus (pēc Salaspils ūdens un siltuma tarifa). It kā jau par vienu reizi ļoti maz, bet, sarēķinot, cik reižu dienā mazgājam rokas, mēneša griezumā tas vairs nešķiet tik maz.

Cents pie centa beigās veido prāvu rēķinu

Jāteic, man ir paveicies būt īsu matu īpašniecei. Matu mazgāšana aizņem vien dažas minūtes, kas, izrādās, arī ūdens gadījumā ir izšķirošs faktors. Tātad kopumā viens dušas apmeklējums man izmaksā aptuveni 17 centus, neskaitot šampūnus, matu maskas, dušas želejas un ķermeņa skrubjus, kuru cenas veikalos aug griezdamās. No šiem 17 centiem 10 centi ir par ūdens uzsildīšanu – tas, kas mums šobrīd visvairāk sāp. Kopā mēnesī par dušošanos izdodu aptuveni piecus eiro. Tā ir summa par vienu personu. Taču, ņemot vērā, ka pavadītais laiks dušā katru reizi ir citāds, droši lieku klāt vēl kādu eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!