Foto: Shutterstock
Kurš gan teicis, ka tikai māja jādekorē svētkos? Skaistu sajūtu ar dažādiem dekoriem var uzburt arī savā pagalmā vai dārzā!

Dārzs svētkos viennozīmīgi nebūs iedomājams bez krāšņām lampiņu virtenēm, kas izkārtas augļukokos, tūjās vai citviet. Bez lampiņu virtenēm ir arī dekori, kas dārzu svētku gaidās padarīs par kripatiņu skaistāku. Starp citu – par dārzu nedrīkst aizmirst arī ziemas sezonā, jo arī tad ir virkne darāmo darbiņu, piemēram, viens no tiem ir sniega nopurināšana no tūjām. Kādi vēl ir darāmie darbi dārzā, lūko šeit.

Skaistas idejas esam aizlienējuši no "Instagram" lietotājiem, kā arī radošās ideju vietnes "Pinterest". Varbūt dārza rotāšana tieši tevi pamudinās sarīkot šim gadalaikam neierastu pikniku dārzā! Sasildi karstos dzērienus, pagatavo kādu sildošu zupu uz ugunskura un paaicini ciemos draugus!

View this post on Instagram

A post shared by Daniela Behr (@daniela_behr_fotogalerie) on Dec 2, 2019 at 6:42am PST

Paštaisīti dekori. Svētku rotas nav obligāti jāpērk veikalā, bet tās var izveidot arī pats saviem spēkiem! Pēc tam šos dekorus var sakarināt augļu koku zaros, uz sētas vai arī citviet!

View this post on Instagram

A post shared by Alltags.Ambiente (@alltags.ambiente) on Dec 9, 2019 at 10:39am PST


Omulīgi dārza rūķi. Ja tev patīk gatavot dekorus pašam, vari pagatavot rūķu ģimenīti! Rūķus varēsi izvietot ne tikai pa dārzu, bet arī kādu pielikt pie mājas durvīm! Šāds dekors viennozīmīgi pārsteigs viesus!

Lielākas un mazākas laternas. Tajās var likt ne tikai sveces, bet arī lampiņu virtenes uz baterijām, kas paredzētas lietošanai ārā. Laternās var sabērt arī mirdzošas eglīšu bumbiņas.

View this post on Instagram

A post shared by Kariannetellefsen (@kariannetellefsen) on Dec 6, 2019 at 3:32pm PST


Puķu kastu un podu izrotāšana. Podi vai kastes dārzā noteikti stāv tukšas, jo gaida nākamo sezonu, kad tajās tiks sastādīti dažādi augi. Svētku gaidās tās var padarīt nedaudz skaistākas! Puķu toverus var nosegt ar egļu vai priežu zariem, kā arī papildināt zarus ar bumbiņām vai citiem dekoriem.

Puķu pods izskatās visnotaļ krāšņi, ja tajā ir sasprausti zari, kuros sakārtas lampiņas.

Uzfrišinātas laternas un citi apgaismes objekti dārzā. Arī tos svētku laikā var padarīt krāšņākus! Uzpin no egļu vai priežu skujām virteni, apvij to ap laternu un beigās piespraud lielu banti!

View this post on Instagram

A post shared by Patricia Rice (@ricepam) on Dec 1, 2019 at 7:39am PST

Svētkos viens no simboliem ir arī ziemeļbriedis, kas velk Ziemassvētku vecīša kamanas. Arī dārzu var papildināt ar vienu skaistu ziemeļbriedi, kas darināts no koka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!