Foto: Shutterstock
Klāt sildošo dzērienu laiks, kad ir tā vien gribas piepildīt punci ar aromātisku tēju, kārdinošu karsto šokolādi, kakao vai arī tasi kafijas. Parasti tējas maisiņi vai kafijas biezumi pēc dzēriena malkošanas nonāk atkritumu tvertnē, bet tos var arī izmantot savā labā – dārza darbos, mājsaimniecībā vai pat skaistumkopšanā!

Šoreiz "Tavs Dārzs" sarūpējis ideju vācelīti par to, kur kafijas biezumus vai tējas maisiņus izmantot dārza darbos vai mājsaimniecībā, bet, ja runā par skaistumkopšanu, tad noteikti neviens vien ir dzirdējis, ka no biezumiem sanāk vareni labs un aromātisks kafijas skrubis. Kā kafijas skrubi pagatavot mājas apstākļos, lūko šeit.

To, ka kafijas biezumus var izmantot dārza un telpaugu labā, pierāda arī Nacionālā botāniskā dārza zinātnieku, kā arī kafijas vairumtirgotāja "Paulig Coffee Latvia" un un vides apsaimniekotāju "Eco Baltia" pētījums par dažādu dārza kultūru reakciju uz augsnes ielabošanu ar nekompostētiem kafijas biezumiem. Jau šoruden paziņoti arī šī pētījuma rezultāti – svaigi kafijas biezumi aizkavē dārza augu attīstību, bet tajā pašā laikā substrātā iestrādāti kafijas biezumi sekmē veiksmīgu cīņu pret kaitēkļiem, jo augus tie ir mazāk skāruši. Šajā rakstā var izlasīt pētījumā gūtos secinājumus.

Lasi tālāk un uzzini to, kā izmantot savās mājās kafijas biezumus un tējas maisiņus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!