Foto: Shutterstock
Stikla burkas, gan lielākas, gan mazākas, ir vērts saglabāt ne tikai vasaras konservēšanas darbiem, bet arī citām sadzīviskām situācijām. Lūk, pāris idejas.

Virtuvē


Protams, virtuve ir pirmā vieta, kuru iedomājamies burciņu izmantošanai. Rūpīgi nomazgātas no etiķetēm, tās var kalpot par traukiem produktu uzglabāšanai, piemēram, brokastu pārslām, miltiem, cukuram un arī kaltētām zāļu tējām. Turklāt tām noteikti nav jābūt vienādu formu, jo dažādība piešķirs interesantāku skatījumu, un tādā veidā var uzglabāt arī produktus, kam nav nepieciešams tik liels tilpums, piemēram, kanēli, vaniļas cukuru, kādus riekstus, rozīnes vai kūku dekorācijas.

Bez produktu uzglabāšanas, burciņas lieliski noderēs arī ēdiena pasniegšanai, piemēram, desertiem, salātiem un dažādiem kārtojumiem. Starp citu, burciņa būs arī praktiskāka ēdiena līdzi ņemšanai, jo ēdiens tajā tik ļoti nesamaisās un nesamīcās, kā plastmasas traukos. 

Virtuvē bieži vien ieviešam kādu dekoratīvu trauku našķu uzglabāšanai, arī šādās situācijās var likt lietā stikla burkas. Cepumi, konfektes vai riekstu maisījumi lieliski izskatīsies burkā tieši tāpēc, ka tie būs caurredzami, tikai tādā veidā saturs var tikt izēsts ātrāk, nekā parasti. 

Ja burkām ir dažādi vāciņi, nomaini tos pret vienādiem un skaistākiem - veikalos ir iespējams iegādāties dažādu krāsu un rakstu vākus visu veidu burkām.

Ziediem


Reizēs, kad bijuši svētki un viesi dāvinājuši ziedus, nereti nākas saskarties, ka mājās nemaz nav tik daudz vāzes, kur tos visus skaisti izkārtot. Šādās situācijās var izmantot stikla burciņas, kurās jebkuri ziedi var izcelt savu dabisko skaistumu. Lai burciņu padarītu pievilcīgāku, apsien tai kādu lentīti, striķīti vai mežģīņu audumu. Mazākiem ziediem izmanto nelielas burkas, bet lieliem un kupliem pušķiem vai grieztiem ziediem lielākas burkas. Tā kā burku izmēri ir tik dažādi, tad katrai var atrast vislabāko veidu ziedu pasniegšanai.

Svecēm


Aizdedzot sveces, vienmēr vēlams tām apakšā nolikt kādu paliktni vai ielikt to kādā traukā, lai netiktu notraipītas mēbeļu virsmas. Lai nauda nebūtu jāizšķiež neskaitāmi daudzos svečturos, var tikt izmantotas visparastākās stikla burkas. Lielākas vai mazākas, tās visas derēs sveču aizdegšanai, jo tādā veidā tiks ne tikai pasargātas mēbeles, bet arī gaisma tiks vienmērīgi izkliedēta. Tāpat kā vāzēm, arī svečturu veidošanā, burkas vari papildināt ar kādām lentēm, auduma strēmelēm vai pielīmētiem dekoratīviem mirdzumiem.

Burkas vari iepildīt ar ūdeni, ielikt kādus zariņus un peldošās sveces. Ja vēlies sveces izlikt ārpus mājas, burkas noderēs arī tam, lai liesma vējā netiktu nopūsta. Lai gaisma izskatītos krāsaināka, vari burkām aptīt zīdpapīru vai citu materiālu, kas laiž cauri gaismu.

Galda piederumiem

Foto: Shutterstock

Ja visi nepieciešamie rakstīšanas piederumi atrodas atvilktnē, tad arī to itin labi var vērst par labu ar burkām. Nav jāiegādājas ne īpaši pievilcīgie plastmasas statīvi, jo vēl skaistāk šos rīkus var izkārtot vienkāršā stikla burkā. Izvēlies visparocīgāko burkas izmēru, papildini to ar kādiem dekoriem un izrotā savu darba galdu ar paša gatavotu trauku. Burkās vari uzglabāt arī krāsošanas otas, zīmuļus, krītiņus, neuztraucoties par to, ka trauks varētu tikt sasmērēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!