Foto: DELFI

Sulīgo un gardo zemeņu sezona nav aiz kalniem, turklāt ilgas pēc zemenēm pastiprina fakts, ka lielveikalu plauktos jau var atrast aromātiskās ārzemnieces. Šoreiz "Tavs Dārzs" ir sarūpējis rakstu izlasi par baltajām zemenēm, mēnešzemenēm un arī neparastajām zemeņavenēm.

Noteikti visbiežāk dzirdētais nosaukums būs mēnešzemenes, jo tās varam atrast kādā mežā vai pat pļavā. Bērnībā noteikti daudzi no jums tās uzmanīgi savēra uz kādas vārpas, kā arī lasīja krūzītēs, lai pēc tam varētu baudīt ar pienu vai tāpat vien. Mūsdienās tās varam sastapt ne tikai pļavās vai mežos, bet arī dārzos, jo tās kļuvušas par ļoti gardu, košu un arī skaistu dobju papildinājumu.

Savukārt pārējie divi augi, kuros ir minēts vārds – zemene – ir nedaudz mazāk zināmi. Daudziem zemeņavenes ir kā pārsteigums, jo pierasts vien pie tradicionālajām zemenēm vai avenēm. Bet, runājot par baltajām zemenēm, to nosaukums noteikti samulsinās daudzu prātus, jo varētu šķist, ka tā sauc negatavas zemenes, bet tā nebūt nav! Tās ir ļoti gardas ogas, kas labi aug arī puķu podos un balkonu kastēs.

Zemāk lūko padomus šo augu audzēšanā, kā arī vari aplūkot šo ogu atšķirības!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!