Foto: Shutterstock
Ierastā apkures rēķina vietā ieraudzīt trīs reizes lielāku skaitli nekā iepriekš pavisam noteikti ir sāpīgi. Neprognozējamās energoresursu cenas un lielie rēķini gan par apkuri, gan elektrību iedzīvotājiem likuši risināt apkures un karstā ūdens jautājumu. Varbūt izdevīgāk gāzes apkuri tomēr nomainīt pret kādu citu apkures iekārtu? Vai varbūt iespējams ietaupīt, gudri izmantojot veco katlu? To skaidrosim šajā rakstā.

Lai arī gāzes apkure nav pieejama visiem, tā ir gana izplatīta izvēle vietās, kur gāzes tīkli ir pieejami, jo tai ir gana daudz plusu – nav nepieciešama kurināmā noliktava, kurināmais nav jāsagādā, nav nepieciešama bieža apkope, zems emisiju līmenis un, pats galvenais, augsta automatizācijas un komforta pakāpe, jo nav nepieciešama pastāvīga cilvēka klātbūtne. "Šobrīd viss ir tik automatizēts, ka būtībā varam atrasties jebkurā pasaules malā un ar interneta palīdzību vadīt katlu," priekšrocības skaidro SIA "Enerģija G" valdes loceklis un projektu vadītājs Guntis Šantars.

Tomēr pašlaik, pieaugot gāzes apkures cenām, jaukās priekšrocības tiek pastumtas malā, jo kurš gan vēlas ierastā rēķina vietā ieraudzīt summu, kas liek sirdij gluži vai izlēkt pa muti un apsvērt vēl viena darba meklējumus? Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju institūta katedras vadītājs profesors Anatolijs Borodiņecs gan pastāsta, ka cenas nav prognozējamas nevienam no apkures veidiem, jo pašlaik arī šķeldai ceļas cena, tādēļ, viņaprāt, vienīgā iespēja ir nopietni pievērsties energoefektivitātei: "Ja ēku nosiltināsim, tad apkures cenu kāpumā mēs to tik izteikti neizjutīsim." 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!