Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 4. līdz 6. novembrim norisināsies ikgadējā mēbeļu, interjera un dizaina izstāde "Furniture & Design Isle 2022", kas notiks divās tematiskajās hallēs. Kopumā būs iespēja iepazīties ar 150 uzņēmumiem no vairākām valstīm.

Ekspozīcija būs plaša un daudzveidīga – būs dažādu ražotāju mēbeles, interjera priekšmeti un dekori gan mājoklim, gan publiskajām telpām.

Izstādes apmeklētāji varēs nodoties īstās gultas un matrača meklējumiem – koka gultas, auduma gultas, transformējamās gultas šaurām telpām, īpaši karaliskas gultas, augstākas un zemākas. Vienuviet varēs salīdzināt un izvēlēties atbilstošāko gan dizaina, gan cenas ziņā.

Tā kā attālinātais darbs daļai cilvēku ir kļuvis par ikdienu, tad izstādē neiztikt arī bez mēbelēm mājas biroja iekārtošanai – būs kompakti augstumā regulējami galdi un ergonomiski krēsli, mēbeles, dažādi statīvi, darba stacijas datoriem un noderīgi aksesuāri darba videi.

Uzņēmumi piedāvās iekārtot gan viesistabu un guļamistabu, gan virtuvi un vannas istabu, gan bērnistabu un priekšnamu. Izstādē būs arī daudzveidīgs plauktu piedāvājums telpām, kuras pilda noliktavas funkciju, tādēļ iekārtot un sakārtot varēs pat garāžu.

Gan telpās, gan arī jebkurā citā vidē liela nozīme ir apgaismojumam, tāpēc par to nevajadzētu aizmirst. Izstādē varēs aplūkot gan modernus gaismekļus no dažādiem ārzemju ražotājiem, gan oriģinālas pašmāju zīmolu lampas, gan LED apgaismojuma risinājumus eksterjeram.

Līdzās mēbeļu, interjera priekšmetu un gaismekļu piedāvājumam būs arī dažādi apdares materiāli interjeram un eksterjeram – gan parkets, lamināts un citi grīdas segumi, gan dekoratīvās apdares un dabīgā akmens materiāli.

Lietuvas piedāvājums

Īpaši kuplā skaitā izstādē būs pārstāvēta Lietuva – vairāk nekā 20 uzņēmumu ar daudzveidīgu piedāvājumu. Apmeklētāji varēs iepazīt oriģinālu dizaina mēbeļu ražotāju "Ąžuolo gilė", kurš priecēs ar minimālisma stilā veidotām mēbelēm no ozolkoka. Ar metāla mēbeļu piedāvājumu pārsteigs uzņēmums "Kopar", augstas kvalitātes mīkstās mēbeles restorāniem, viesnīcām un birojiem piedāvās "Sedes Regia", ar oriģināliem interjera objektiem izcelsies "Studio Dringelis", savukārt par to, ka sabiedriskās telpas atplaukst un atdzīvojas, ja tajās ienes augus, pārliecinās uzņēmums "Gaja Decor Group", kurš specializējas zaļo sienu veidošanā.

Arī Ukrainas uzņēmēji būs izstādē

Ar BT 1 atbalstu izstādē piedalīsies arī uzņēmēji no Ukrainas. Uzņēmums "Steelbase" piedāvās pašu ražotus metāla rāmjus un galdu pamatnes, "StarWood" prezentēs ekskluzīvus dizaina galdus, pulksteņus un dažādas dizaina mēbeles no dabīgā koka, epoksīdsveķiem un metāla, "Mirater" piedāvās Ukrainā ražotas vannas istabas mēbeles, savukārt "Nikan Group" iepazīstinās ar mēbeļu piedāvājumu skolām, pirmsskolām un bibliotēkām.

Iespēja satikt interjera dizaineri

Lai iekārtotu mājokli pēc iespējas skaistāk un funkcionālāk un lai atrisinātu sasāpējušās problēmas interjerā, izstādes apmeklētāji varēs izmantot unikālu iespēju – konsultēties ar dizaineriem. Šogad Latvijas Dizaineru savienības stendā trīs dienu laikā konsultēs deviņi sertificēti interjera dizaineri – Kristiana Kazarjana, Varis Dzērve, Dace Zeltiņa, Katrīne Pētersone, Vīva Ieviņa, Līga Kausiniece, Jānis Vaivods, Miks Pētersons un Arvīds Plokšta. Sagatavojies konsultācijai jau iepriekš – ņem līdzi fotogrāfijas un telpas plānojumu ar izmēriem.

Beziepakojuma un krāsu pasaule

Tirdzniecība, izplatīšana, pārdošana – vai tas viss ir iespējams bez iepakojuma? Šobrīd arī tirdzniecības vietas, kas patērētājiem piedāvā produktus un izstrādājumus bez primārā iepakojuma, piegādes ceļā no ražotāja līdz tirdzniecības vietai tomēr nevar iztikt bez vismaz sekundārā jeb transporta iepakojuma. Vai ekoloģisks, videi draudzīgs, inovatīvs iepakojums ir iespējamā realitāte? Ko varam mainīt? Uz šiem un citiem aktuāliem jautājumiem par iepakojumu un tā dzīves ceļu atbildes tiks meklētas Latvijas Dizaineru savienības rīkotajā konferencē "Pasaule bez iepakojuma... Vai tas ir iespējams?", kas notiks 4. novembrī uz atvērtās skatuves. Savukārt 5. novembrī turpat noderīgas lekcijas par aktualitātēm krāsu pasaulē vadīs "Sadolin" pārstāvji.

Vēl "Furniture & Design Isle" varēs satikt meistarus, kuri nodarbojas ar mēbeļu atjaunošanu un mīksto mēbeļu pārvilkšanu, un dizainerus, kuri izstrādā individuāla dizaina mēbeles – gan mīkstās, gan korpusa.

Kopumā ar savu piedāvājumu apmeklētājus iepazīstinās vairāk nekā 150 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas un citām valstīm.

Darba laiks un ieejas maksa:

  • 4. un 5. novembrī no pulksten 10 līdz 18
  • 6. novembrī no pulksten 10 līdz 17

Ieejas biļete cena iepriekšpārdošanā ir 3 eiro, norises laikā – 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, pensionāriem, invalīdiem – ieeja bez maksas.

Izstādi "Furniture & Design Isle" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!