Foto: Shutterstock

Dārzkopju aktuālākie jautājumi pavasarī ir ne tikai par to, kad labāk sēt un stādīt dažādus augus, bet arī to, kādu siltumnīcu izvēlēties. Lai atvieglotu sarežģīto izvēli, "Tavs Dārzs" ir sarūpējis virkni ar rakstiem tieši par siltumnīcām, to uzkopšanas darbiem, kā arī izveidi paša spēkiem.

Skaidrs ir viens – dārzs pavasarī bez siltumnīcas nav iedomājams! Ja siltumnīca dārziņā ir jau sarūpēta, tad atliek vien domāt par to, kādus augus tajā stādīt vai arī to, kā to dezinficēt pirms stādīšanas sezonas. Kā to labāk un efektīvāk dezinficēt siltumnīcu, lasi šajā rakstā, kur padomus sniedz Valsts augu aizsardzības dienesta speciāliste.

Taču, ja siltumnīcu tikai plāno iegādāties vai celt paša spēkiem, tad nāksies izšķirties par to, kādu māju augiem būvēt – stikla, plēves vai mūsdienās tik ļoti aktuālo polikarbonāta siltumnīcu. Šajā rakstā vari izlasīt detalizētu skaidrojumu par dažādiem siltumnīcu pārklājumiem, ventilācijas nodrošināšanu, kopšanu un citiem svarīgiem aspektiem, kas saistīti ar siltumnīcām. Tiem, kas vēl nav izdomājuši, kādu sapņu pili taisīt augiem, palīgā nāks šis iedvesmas raksts, kurā ir vairākas fotogrāfijas ar siltumnīcām. Jāteic, ka dažas no tām ir īsti šedevri un arhitektūras meistardarbi!

Kad siltumnīca ir uzslieta, tad atliks pats darba "desertiņš", proti, tās labiekārtošana, sēšanas un stādīšanas darbi. Lai pārliecinātos, ka siltumnīcā nekas netrūkst, "Tavs Dārzs" ir apkopojis sarakstu ar lietām, kuras vērts iekļaut siltumnīcā. Saraksts būs lielisks veids, lai saprastu, kas ir vai nav nepieciešams augu mājiņai. Savukārt šeit vari aplūkot siltumnīcas lološanas rokasgrāmatu, kurā ir padomrakstu kolekcija, kas palīdzēs izaudzēt visus augus, kā nākas.

Lai dārza darbiem rosīgs laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!