Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Šopavasar izstāde "Māja I 2023" norisinās no 23. līdz 26 martam. Ķīpsalā vienuviet iespējams aizvadīt gan vērtīgas konsultācijas ar dažādiem jomas speciālistiem, gan iepazīties un izvēlēties būvniecības materiālus, tehniku un instrumentus.

Četrās dienās divās hallēs un āra ekspozīcijā savus aktuālos piedāvājumus prezentē vairāk nekā 350 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Apvienotās Karalistes un Rumānijas.

Izstādē var iepazīties ar dažādiem būvmateriāliem un apdares materiāliem. Piedāvājumā – siltumtehnika un ventilācijas iekārtas, instrumenti, darba apģērbi un apavi, elektroinstalācijas un gaismas tehnika, santehnika, durvis, logi, jumta segumi, attīrīšanas iekārtas, vārti, žogi, pirtis, apzaļumošana un vēl daudz kas cits.

Tie, kuri nākotnē sapņo par savu ligzdiņu, var iepazīties ar vairākiem gatavo māju ražotājiem, kā arī mājas aplūkot klātienē.

Tāpat izstādē var konsultēties ar finanšu jomas speciālistiem un uzzināt atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem, kā arī informāciju par "Altum" atbalsta programmu. Bezmaksas konsultācijas sniedz arī apdrošināšanas kompānija "BTA".

Liels uzsvars likts uz tēmām par ēku atjaunošanu un energoefektivitāti. Ekonomikas ministrija un kampaņas "Dzīvo siltāk" sadarbības partneri izstādē informē namu pārvaldītājus, dzīvokļu īpašniekus un privātmāju īpašniekus par kvalitatīvu ēku atjaunošanu, dažādiem energoefektivitātes risinājumiem un ieguvumiem, kā arī ēku uzturēšanu pēc atjaunošanas. Var uzzināt arī par pieejamo Eiropas Savienības fondu un valsts atbalstu ēku atjaunošanai.

23. un 24. martā varēs konsultēties arī ar Klimata un enerģētikas ministrijas ekspertiem, bet 24. martā ar "Latvijas standarts", publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor" un Valsts ieņēmuma dienesta ekspertiem.

Turpinājumā neliels foto ieskats izstādē:

Izstādē notiekošie semināri un prezentācijas:

  • 24. martā pulksten 10 Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija un Ekonomikas ministrija aicina namu pārvaldniekus un dzīvokļu īpašniekus uz semināru "Iespējas daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes paaugstināšanai un aktualitātes namu pārvaldīšanā".
  • 24. martā pulksten 12 notiks "Kronospan", Latvijas Dizaineru savienības un "Attēls R" kopīgi rīkotā prezentācija par šī gada "Kronospan" jauno dekoru kolekciju un interjera dizaina tendencēm.
  • Savukārt svētdien, 26. martā, pulksten 12 Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija rīko semināru "Videi un cilvēka veselībai draudzīga apkure: praktiski padomi par apkures iekārtu un kurināmā izvēli, pareizu iekārtu ekspluatāciju un iespējām saņemt līdzfinansējumu apkures iekārtu nomaiņai".


Izstādes darba laiks:

  • 23.–25. marts no pulksten 10 līdz 18;
  • 26. marts no pulksten 10 līdz 17.


Ieejas biļešu cenas:

  • Ieejas biļete – 5 eiro;
  • Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4 eiro;
  • Skolēniem – 3,50 eiro;
  • Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam; vai 1+3) – 13 eiro;
  • Autostāvvieta – 5 eiro.


Biļetes var iegādāties arī internetā, klikšķinot šeit. Visu izstādes programmu vari aplūkot, klikšķinot šeit. Savukārt ar dalībnieku sarakstu vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!