Foto: Kadrs no "Youtube" video
Jau pavisam drīz tuvojas lielais sēšanas un stādīšanas laiks mazdārziņos, bet līdz tam brīdim iekštelpās dažādos podiņos var sasēt sēklas. Lai nebūtu jāpērk veikalā podiņi – pastāv arī citas alternatīvas, piemēram, iedēstīt sēklas olu čaumalās vai pat citrusaugļu mizās.

Kad augs būs jau paaudzies, tas var kalpot kā lieliska un oriģināla dāvana svētkos. Portāls "Countryliving" iesaka sēklas iesēt pat saldējuma vafeles konusiņā. Dāvanas saņēmējs viennozīmīgi būs pārsteigts par šādu neparastu podiņu.

  • Savukārt šajā rakstā varēsi izlasīt, kā pareizi izaudzēt no sēkliņām dēstus un kādi apstākļi tiem jānodrošina.

Kafijas krūzītēm, kefīra pakām vai plastmasas glāzēm var rast otro dzīvi. Tikai atceries, ka krūzītēm vēlams izbakstīt apakšā caurumus. "Tava Māja" no pieredzes var teikt, ka lieliska vieta stādiņiem būs kefīra pakas, bet tās vispirms ir jāizmazgā un jāizkaltē.

Olu čaumalas var kalpot par lielisku vietu, kur sēt augus. Turklāt – uz katras čaumalas virsū ar marķieri var uzrakstīt konkrētā auga nosaukumu.

View this post on Instagram

A post shared by LEAF & CLAY Studio (@leafandclay_studio) on Sep 16, 2017 at 11:35pm PDT


Plastmasas krūzītēs.
Arī tām vari dot otru dzīvi, iesējot tajās sēklas!

Pat citrusaugļu mizās var sēt iekšā sēklas. Tikai pēc tam būs jāizņem viss augļa mīkstums un jāpiepilda tas ar zemi. Kā to izdarīt, lūko video pamācībā zemāk!

Tualetes papīra rullīšus uzreiz nevajag lidināt atkritumu kastē, bet tie var noderēt dārza darbiem. Ja vēl pēc tam šo "podiņu" aptin ar kādu glītu dāvanu papīru un uzsien lenti, tad tā var būt ļoti skaista dāvana.

Vecās avīzes noder ne tikai kā iekurs, bet arī dēstiņu audzēšanai. Tiesa, sākumā nedaudz nāksies padarboties ar locīšanu, bet rezultāts būs tā vērts.

Dēstu audzēšana olu kastēs ir īsta klasika. Šādi katra sēkliņa būs savā nodalījumā, kā rezultātā labāk varēs redzēt, kura sēkla ir dīgtspējīgāka.

View this post on Instagram

A post shared by Lacey Schoeneman (@theforestfarmhouse) on Feb 21, 2017 at 12:25pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!