Foto: Shutterstock
Pavasara sākums ir īstais laiks, lai sāktu domāt par sava dārza labiekārtošanu, jaunu dobju izveidi un augu iegādāšanos. Ja šķiet, ka esi sevi izsmēlis dārza iekārtošanā, tad padomus var aizgūt arī no citām valstīm, piemēram, Ķīnas, kur lielā cieņā ir fen-šui mācība.

"Tavs Dārzs" no savas padomu lādītes ir sarūpējis rakstus, kuros var smelties fen-šui ieteikumus tieši dārza iekārtošanā, bet šajā rakstā varēsi gūt vērtīgus padomus mājokļa iekārtošanā pēc fen-šui likumiem, āderēm un pat mūsu senču latvju zīmēm.

Piekritīsiet, ka dārzi Ķīnā allaž ir apbrīnas vērti, ļoti harmoniski iekārtoti un pārdomāti. Kādu no fen-šui padomiem vari ņemt vērā arī sava dārza labiekārtošanai, lai radītu mierpilnu un harmonisku vidi.

Rakstos zemāk arī uzzināsi, kāpēc dārza taciņas vēlams veidot izliektas, to, kāpēc tulpes ir ieteicams stādīt tieši dārza austrumu un dienvidu pusēs, kā arī noskaidrosi, kur un kā labāk veidot dīķi.

Pagalma iekārtošana atbilstoši fen šui

Foto: morgueFile

Fen šui pamatprincips ir mīlēt savu vidi kā daļu no sevis, gūstot nepieredzētu harmonijas sajūtu. Lai arī par fen šui filozofiju pēdējā laikā dzirdēts daudz, tā joprojām Rietumu pasaulē tiek reti pielietota.

Lasīt vairāk

Fen šui - kur un kādiem ziediem jābūt dārzā?

Foto: EPA/LETA

Fen šui mācība ir radusies Senajā Ķīnā un mūsdienās tā iemantojusi visai lielu popularitāti arī Latvijā. Arvien vairāk cilvēku izvēlas iekārtot savu mājokli - guļamistabu, ēdamistabu un citas telpas - atbilstoši šīs mācības principiem.

Lasīt vairāk

Kā iekārtot dārzu atbilstoši fen šui mācībai?

Foto: Shutterstock

Dārza veidošana ir ļoti interesants un radošs process, kurā izpaužamies pēc saviem ieskatiem, taču dažkārt noder padomi, ja paši nezinām, kas vairāk būtu piemērots un kas labāk piestāvētu. Šajos jautājumos ir vērts iedziļināties fen šui padomos, kas patiesībā ir lielā saskaņā ar latviešu tradīcijām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!