Foto: Shutterstock
Ikviena māja nav iedomājama bez kārtīga jumta, kas kalpo desmit un vairāk gadus. Pēdējos gados izskan viedokļi, ka šīfera jumti ar steigu jāmaina pret cita veida jumta segumiem, kas ir mazāk kaitīgi. Tā kā jumtu segumu izvēle ir visnotaļ plaša, "Tava Māja" piedāvā padomu vācelīti, kurā varēsi smelties iedvesmu gan par dažādu jumtu segumu plusiem un mīnusiem, gan arī par to kopšanu.

"Tava Māja" no savas padomu pūra lādes ir izcēlusi rakstus par dažādiem jumta segumiem, kuros varēsi rast speciālistu skaidrojumus un ieteikumus.

Jau vairākus gadus tiek daudz runāts par šīfera jumtiem, kas ilgus gadus bija ļoti iecienīts jumta segums. Lai gan azbesta šīferis ir klasificējams kā bīstamie atkritumi un azbesta lietošana ilgu laiku jau ir aizliegta, joprojām ir mājas, kas ir klātas ar šo segumu. Plašāku informāciju par azbesta kaitīgo ietekmi uz veselību, kā arī padomus, kā rīkoties, ja darbs ir cieši saistīts ar azbesta saturošiem materiāliem, lasi šeit. Savukārt šajā rakstā varēsi izlasīt par azbestu celtniecības materiālos – tā ir kaitīga viela vai tomēr pieņēmums par tā kaitīgumu ir aplams.

Tāpat varēsi atrast ne tikai rakstus par šīferiem, bet arī par citiem jumta segumiem, piemēram, sentēvu iecienīto niedru un dakstiņu jumtu, caurspīdīgiem, metāla, tērauda un citiem.

Liec aiz auss, ka nepietiek vien ar pareizu jumta seguma ieklāšanu, jo pēc tam jumtam ir jāvelta rūpes. Piemēram, ziemā jumts jāatbrīvo no sniega kupenām un lāstekām, bet ilgstošā laika periodā tam virsū var sākt augt sūnas. Kā no tām atbrīvoties, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!