Foto: Shutterstock

Tautas padomi reizēm ir noderīgi dārza darbos, bet ir gadījumi, kad ar tiem var nošaut pilnīgi greizi. Vai tos izmantot – tas paliek katra paša ziņā. Gluži tāpat ir ar populārajiem dārza darbu kalendāriem, kur cilvēki veic darbus dārzā atbilstoši Mēness stāvokļa parametriem. "Tava Māja" šoreiz ir sagatavojusi noderīgu tautas padomu izlasi par dārza darbiem, kurā apkopoti risinājumi dažādām situācijām.

Gandrīz katrs dārziņa saimnieks noteikti dzīvē ir dzirdējis vai izlasījis kādu tā saukto tautas metodi vai tautas ieteikumu, kas būtu noderīgs dārzā, piemēram, rozes ļoti labi var piesegt ar egļu zariem, kas ir lielisks dabiskais materiāls. Šo gadu laikā esam stāstījuši par vēl citiem tautas padomiem, tāpēc, lai visu varētu atrast vienkopus, izveidojām padomu kolekciju. Tajās ir cilvēku ieteikumi ne tikai par to, kā cīnīties ar kaitēkļiem un slimībām dārzā, bet arī praktiski padomi, kā pārziemināt un pasargāt augus ziemā utt.

Ja arī tev ir zināms kāds labs veids, kā tikt galā ar kaitēkļiem dārzā vai to, kā padzīt kurmi? Bet varbūt zini lieliskus knifiņus, kā ieziemot rozes vai uzglabāt kannas? Padalies ar savu pieredzes stāstu par dārza darbiem arī pārējiem "Tavs Dārzs" lasītājiem! Pastāsti par to e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!