Foto: Shutterstock

Reizēm dārza darbos gadās pārrēķināties, kā rezultātā paliek pāri ne tikai augsne, bet arī dažādas sēklas un sīpolpuķu sīpoli. Ko iesākt, ja gadījumā no rudens ir palikuši pāri šādi sīpoli, "Tavs Dārzs" padomos dalās sīpolpuķu audzētājs Jānis Dukaļskis no Daugmales.

Sarunā ar "Tavs Dārzs" sīpolpuķu audzētājs norāda, ka zeme vēl nav kārtīgi sasalusi – zem sniega segas sasalusī augsnes virskārta varētu būt vien kādi pieci centimetri. Tāpēc audzētājs mudina droši rudenī neizstādītās narcises ierakt augsnē. Ja tie ir kādi 10 vai 20 narcišu sīpoli, tad viņš pieļauj, ka lielas problēmas stādīšanas darbi nevarētu sagādāt un sīpoli ātri apsakņosies.

Savukārt tulpes Dukaļskis pašlaik neiesaka stādīt, jo to labāk darīt martā vai aprīlī.

Taujāts, ko darīt, ja arī palikuši pāri hiacinšu sīpoli, Dukaļskis atzīst, ka ziemā tās nav mēģinājis stādīt. Viņš arī pieļauj, ka pavasari īsti jēgas nav gaidīt, tāpēc, iespējams, labāk tās ir uzziedināt iekštelpās, piemēram, stādot augsnē vai arī izmēģinot ūdens metodi. Kā uzziedināt hiacintes bez stādīšanas podiņā, lasi šeit.

"Lai cilvēki paprovē – reizēm pirmajā reizē iznāk fantastiski labi, bet otrajā reizē, kad tiek pielietotas dažādas gudrības, tad sanāk tāds čušs," par eksperimentiem dārzā izsakās sīpolpuķu audzētājs.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem ziemas aukstajos mēnešos, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!