Vai tā būtu mežā nocirsta vai stādaudzētavā iegādāta eglīte podiņā, par to jārūpējas pienācīgi gan tāpēc, lai tā gana ilgi saglabātos, gan arī, lai tam paredzēto egli var vēlāk stādīt ārā.

Tie, kas jau eglīti mājās pārnesuši, var atsvaidzināt atmiņu ar ieteikumiem, ko un kā darīt, lai skujas tik ātri nesabirtu uz grīdas. Mājokļos, kur ir ļoti silts un varbūt pat sauss gaiss, ieteicams būtu rūpēties ne vien par regulāru mitrumu statīvā vai podā, bet arī zariem, tos apsmidzinot ar ūdeni. Starp citu, to, cik labi eglīte saglabāsies telpā, ietekmē arī tai izvēlētā vieta. Jo tuvāk kādam sildelementam to liksi, jo ātrāk tā nokaltīs.

Egles podiņos, ko plānots pēc tam izstādīt dārzā, pagalmā vai mežā, noteikti jāaprūpē vēl cītīgāk, citādi stāds nebūs gatavs kontrastainajiem apstākļiem un vietas maiņai.

Bet, ja eglītes sagādāšana vēl tikai priekšā, ''Tava Māja'' rakstos atradīsi arī ieteikumus, kā mežā izraudzīties labāko eglīti, kādām pazīmēm pievērst uzmanīgu tirgus placī vai stādaudzētavā un pat to, kādas šķirnes egles ir iecienītākās tieši Ziemassvētku laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!