Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 23.oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā aizvadīts tradicionālais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kurā no 10 Latvijas raženākajām dārza ogām otro gadu pēc kārtas par uzvarētāju kļuva dagdēnietes Innas Kozlovskas 232 kilogramu smagais ķirbis, uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Inna šajā konkursā uzvaras laurus plūc jau otro reizi - pērn dagdēniete bija izlolojusi 214 kilogramus smagu oranžo dārza karali.

Šī gada čempionei piekāpās otrās vietas ieguvēja dagdēniete Gaļina Kozlovska, kuras izaudzētais ķirbis svēra 179 kilogramus, bet godpilnā trešā vieta tika skrundēnietes Dainas Badovskas 174 kilogramus smagajam ķirbim. Šogad konkursam pieteiktie dižķirbji nākuši no Skrundas, Jaunokras, Carnikavas, Ādažiem, Grobiņas, Kuldīgas, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem, portālam Māja&Dārzs vēsta konkursa organizatori.

Kā ierasts, arī šogad sacensībās par diženo dārza milžu svēršanu un mērīšanu rūpējās Latvijas lielākā ķirbju čempionāta ilggadējais patrons - spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kuram palīgā nāca arī spēkavīrs Agris Kazeļņiks. Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas ceremonijas noslēguma milzu ķirbis tika piešķirts kā kārums launagā Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem – degunlāču ģimenei, kuriem par godu ķirbis tika pildīts ar šo dzīvnieku iemīļoto kārumu – kāpuriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!