Foto: Shutterstock
Ārā pašlaik it nekas neliecina par pavasara tuvošanos, bet čaklākie dārziņu īpašnieki jau tagad rosās ap podiņiem, lai tajos iesētu sēklas. Lai palīdzētu sēšanas darbos, "Tavs Dārzs" ir sarūpējis virkni ar ieteikumiem sēklu iegādei, kā arī no padomu vācelītes ir izcēlis saulītē gudrības par dažādu augu sēšanu.

Piekritīsiet, ka nekas nav patīkamāks par paša izlolotu augu, kas ik dienas ir aprūpēts un dāvā sava veida pateicību – krāšņus ziedus, gardu ražu. Sekmīgu gala rezultātu ietekmē ne tikai labas un kvalitatīvas sēklas, bet arī optimāli augšanas apstākļi un substrāta izvēle. Atliek izvēlēties tikai piemērotāko augsni un sēklas, lai ķertos pie lielajiem dārza darbiem!

Liec aiz auss – sēklu dīgšana nenotiek tik ātri, kā varbūt gribētos, tāpēc jāapbruņojas ar pacietību. Piemēram, viengadīgās jeb vasaras puķes sākumā attīstās lēni, tāpēc arī sēklu dīgšanas laiks ir dažāds – no 7 līdz 21 dienai. Savukārt gurķi sadīgst aptuveni 3 līdz 5. dienā pēc iesēšanas, bet tomātu stāda izaudzēšana ilgst 50 līdz 60 dienas. Taču ar to rūpes nebeidzas, jo par augu jāturpina rūpēties arī tad, kad tas ir izstādīts siltumnīcā vai uz lauka.

Nereti pēc sēšanas darbiem sēklas un arī puķu sīpoli paliek pāri, bet tie uzreiz nav jālidina taisnā ceļā uz atkritumu tvertni, jo sēkliņas var saglabāt arī nākamajam gadam. Vai zināji, ka no rudens pāri palikušos narcišu un tulpju sīpolus vēl var pagūt iestādīt? Šajā rakstā vari uzzināt sīpolpuķu audzētāja ieteikumus, ko darīt ar rudenī pāri palikušajām sīpolpuķēm. Savukārt šeit vari uzzināt, kas notiek ar veikalos neizpirktajām sēklām.

Lai izdodas izaudzēt skaistus un kvalitatīvus stādus, kas būs īsts dārza lepnums jau pēc dažiem mēnešiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!