Foto: Shutterstock

Ik gadu decembrī pasaulē pazīstamais krāsu institūts un autoritāte "Pantone" paziņo nākamā gada aktuālo krāsu. Par 2023. krāsu tiek pasludināts vēsi sarkanais tonis "Pantone 18-1750 Viva Magenta", dēvējot to par netradicionālu toni netradicionālam laikam.

2023. gada aktuālo krāsu "Pantone" paziņojusi savā mājaslapā, "Facebook" lapā, kā arī "Instagram" profilā, kur publicētas arī vairākas fotogrāfijas ar nākamā gada topa krāsu. Šie jaunumi "Pantone" profilā izpelnījušies tūkstošiem sarkano sirsniņu jeb "patīk".

Kā savā "Instagram" profilā norāda krāsu institūts, tumšsarkanā "Viva Magenta" ir drosmīga, bezbailīga un pulsējoša krāsa, kuras pārpilnība veicina optimismu un prieku. Pārliecinoša, bet ne agresīva. Tas ir animēts sarkanais tonis, kas mudina eksperimentēt un izpausties bez ierobežojumiem. Pārdroša, iekļaujoša un asprātīga – 2023. gada aktuālā krāsa piestāvēs ikvienam, kuru raksturo tāds pats dumpīgais gars, kādu pauž sarkanais tonis.

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)


Ja nākamā gada krāsa šķiet acīm tīkama, to vari iekļaut arī savas mājas dizainā, ienesot telpā dinamiskumu.

"Viva Magenta" ir dinamisks tonis, tādēļ, ja neesi drošs, vislabāk pieturēties pie mazām detaļām, norāda portāla "Houzz" eksperti. Izvēlies sarkanīgajā tonī, piemēram, krēslus, kas telpā radīs enerģisku un jautru noskaņu, kas vienlaikus ir gaisīga un nepiespiesta. Turklāt nelielu detaļu, piemēram, krēslu iegādāšanās košā, drosmīgā krāsā nozīmē, ka, ja pēc laiciņa sapratīsi, ka tonis tomēr pie sirds neiet, varēsi to viegli nomainīt.


Drosmīgākie var spert jau lielāku soli un nokrāsot aktuālajā tonī ārdurvis. Tas radīs siltu, viesmīlīgu noskaņu. Šī krāsa visnotaļ ir lielisks veids, kā aizstāt klasiski sarkano ārdurvju toni.




Lai nedaudz atsvaidzinātu virtuvi, kurā dominē neitrālie toņi, sarkanajā krāsā vari izvēlēties sadzīves
tehniku. Gaišākās krāsas palīdzēs ierāmēt un līdzsvarot piesātināto sarkano krāsu telpā. Vēl viens ieguvums, dekorējot telpas ar drosmīgām krāsām – nebūs vajadzīgi daudz citi dekoratīvi elementi, jo krāsa nodrošinās "drāmu" un raksturu.




Ja nevēlies niekoties, šo toni veiksmīgi var integrēt interjerā arī pamatīgāk. Jāatceras vien tas, ka, lai telpa nešķistu pārāk tumša un smaga, tai jāsaņem pietiekami daudz dabiskās gaismas, tātad – šo krāsu intensīvi izmanto telpās ar logiem.

Ja neesi gatavs iegādāties mēbeles aktuālajā 2023. gada krāsā, tad vari ar šo toni akcentēt sienas. Tādējādi, ja reiz krāsa apniks, varēsi to bez kreņķiem un lieliem ieguldījumiem pārkrāsot. Citus elementus istabā gan saglabā pēc iespējas neitrālākus. Tāpat sarkanajā tonī vari nokrāsot mājas ārsienu, kas sniegs jauku kontrastu ar dabas zaļajiem toņiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!