Itālijas nekustamo īpašumu tirgū nule parādījies kāds interesants piedāvājums: Toskānā tiek tirgots īpašums, kurā, iespējams, 1479.gadā dzimusi Leonardo da Vinči slavenās gleznas "Mona Liza" modele Liza Džerardini.

Villa di Vignamaggio, kuras galvenā ēka būvēta 14.gadsimtā, tiek pārdota kopā ar 65 hektāriem zemes, raksta "The Times".

Pašreizējais īpašnieks, Romā dzīvojošais advokāts Džanni Nunciante apgalvo, ka pasaulslavenā portreta fonā redzama ieleja, kas atrodas aiz senās villas. Advokāts par savu īpašumu vēlas saņemt 50 miljonus eiro. Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka šobrīd par vēsturisko namu un zemi interesējas kāds dimantu magnāts no Dienvidāfrikas Republikas un ķīniešu investoru grupa.

Kā zināms, "Monas Lizas" portrets joprojām ir neatminēta mīkla. Viena no izplatītākajām versijām ir minējums, ka Lizas Džerardini portretu da Vinči gleznojis pēc sievietes vīra, florenciešu zīda tirgotāja Frančesko del Džokondo pasūtījuma par godu viņu otrā dēla dzimšanai. Glezna tapusi ap 1503.-1505.gadu.

Vēsturnieki un zinātnieki nespēj vienoties arī par Lizas Džerardini dzimšanas vietu. Atsevišķas laikmeta liecības liek domāt, ka sieviete dzimusi Florencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!