Foto: Publicitātes foto

Ārkārtējās situācijas dēļ Latvijas Stādu parādes rīkotāji nolēmuši šī gada 1.–2. maija Latvijas Stādu parādi pārcelt uz 2021. gada 30. aprīli un 1. maiju, "Tavs Dārzs" informēja pasākuma organizatori.

Latvijas Stādu parāde maijā ir gaidīts pasākums dārzkopju aprindās, jo tajā ik gadu piedalās vairāk nekā 100 stādu audzētāju no Latvijas, kuri piedāvā dažādus krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam, bet šogad pavasara Stādu parāde nenotiks.

Pasākuma rīkotāji gan atzīmē, ka šobrīd šī gada rudens Stādu parāde notiks pēc plānotā grafika – Siguldas Svētku laukumā, 19. septembrī no pulksten 9 līdz pulksten 18.

"Sekojot līdzi notikumiem saistībā ar koronavīrusa pandēmijas COVID-19 izplatības draudiem un izsludināto ārkārtas situāciju valstī, kā arī ņemot vērā visus riska faktorus un neskaidrību par to turpmāku attīstību, konsultējoties ar pasākuma dalībniekiem, tika pieņemts lēmums svētkus pārcelt, ievērtējot gan mūsu dalībnieku, gan apmeklētāju drošību," teikts organizatoru paziņojumā, kuri mudina atbalstīt vietējos audzētājus, iegādājoties viņu stādus attālināti, proti, pasūtot tos no audzētāju mājaslapām. "Sargiet sevi un apkārtējos!" uzsver pasākuma rīkotāji.

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds, sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!