Foto: Shutterstock
Terases izveidei jāizvēlas kvalitatīvi materiāli, savukārt mēbelēm jābūt tādām, kuras neizbalēs laika apstākļu ietekmē. Lai kvalitatīvu mēbeļu iegāde neradītu pamatīgu robu budžetā, terasi var pilnveidot pakāpeniski – katru gadu papildinot ar jaunām lietām. Terases dizains un noskaņa iegūs pavisam citu noskaņu, ja to papildinās ne tikai ar galdu, krēsliem, iekarināmo šūpuļtīklu u.tml., bet arī apzaļumos, stāsta veikalu tīkla "K-rauta" projektu vadītājs Viesturs Praulītis.

Veidojot terasi, pirmkārt ir jāsaprot mājas iespējas terases pievienošanā. Vai zeme ir vienā līmenī, vai mājas konstrukcija to atļauj veidot? Tālāk ir jāizvērtē platības iespējas un jāizstrādā projekts. Gatavojot projektu, namsaimnieks var izvērtēt, vai plānotās izmaiņas ir iespējams paveikt pašu spēkiem, vai būs nepieciešama profesionāļu palīdzība.

"Ja mājoklī jau ir terase, pavasarī ir vērts palūkot, vai ar vienkāršiem labojumiem ir iespējams uzlabot tās izskatu. Visvairāk terases izskatu uzlabos koka detaļu pārkrāsošana. Šādam nolūkam ir paredzēta terašu eļļa, kas noderēs arī koka dārza mēbelēm. Tā ir viegli uzklājama un tikpat viegli pēc laika atjaunojama, turklāt eļļa ir tonējama. Vasarai sākoties, terasē bieži uzturēsies mājas saimnieki, ciemiņi, tāpēc labāk iespējamos uzlabošanas darbus veikt jau savlaicīgi," rosina K-rauta pārdošanas vadītāja Sņežana Karpova.

Šosezon ir aktuāli dekorēt terasi Craft stilā. Terases izskatu atsvaidzinās arī tekstilizstrādājumi- spilveni, galda segas un paklāji. Piemēram, tekstilu izvēloties vienos toņos, terase noteikti izskatīsies gaumīga un pārdomāta. Lai veidotu terasi praktisku un dekoratīvu, noderēs ažādi augi, piemēram telpaugi. Taču tāpat var izmantot kastes un podus ar vasaras puķēm, garšaugiem. Vakaros jauku noskaņu radīs sveces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!