Foto: Shutterstock

Pavasari mājās var ienest ar ziedu palīdzību, piemēram, aromātiskajām hiacintēm vai krāšņajām tulpēm un narcisēm. Kā vāzē saglabāt narcises, lai tās būtu ilgāk svaigas un skaistas, "Tavs Dārzs" padomos dalās "Floristu skola A-Ž".

Kā "Tavs Dārzs" skaidro floristi, narcisēm kā jau pavasara puķēm patīk āra dzestrais gaiss, tāpēc, protams, tās vislabāk jūtas ārā. Savukārt grieztā veidā tās vislabāk jutīsies vēsākā telpā. Siltumā tās ļoti ātri atvērs savus ziedus.

Lai narcises priecētu ilgāk, floristi iesaka izvēlēties narcises, kuras vēl ir pumpuros. "Var gadīties, ka narcises veikalā ir vēl pumpuros, bet jau pēc stundas jau pilnos ziedos."

Narcišu izziedēšanas laiks ir īss – trīs līdz četras dienas. "Protams, dažas šķirnes ir noturīgākas, bet tas tāpat nav ilgāk par piecām dienām," uzsver speciālisti. "Narcisēm nav ieteicams mainīt vāzē ūdeni. Var pieliet, bet mainīt nav ieteicams, jo jau ir izveidojusies sava vide. Tāpēc – nogriežam kātus pirms likšanas vāzē un ielejam tajā ūdenī! Lai priecē mūs sev atvēlēto laiku!"

Ja arī tev ir kāds jautājums par grieztajiem ziediem, pavasara augu stādīšanu un kopšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!