Foto: Shutterstock
Septembrī darāmo darbu ir aumaļām – jālasa kartupeļi, āboli, kā arī jāsteidz augi sagatavot ziemai. Lai gan šķiet, ka peonijām uzmanība vairs nav jāpievērš, jo tās jau ir skaisti noziedējušas, tā nebūt nav, jo arī rudenī par tām ir kārtīgi jāparūpējas.

"Tavs Dārzs" ar padomiem par peoniju kopšanas darbiem rudenī dalās Nacionālā botāniskā dārza (NBD) Lakstaugu floras nodaļas asistente Ilma Nereta.

Kā atgādina NBD speciāliste, tieši septembris ir laiks, kad sagaidām pirmās rudens salnas, dažām peoniju šķirnēm to iespaidā lapas krāsojas sarkanīgas un stādījums kļūst no jauna pamanāms un interesants. "Ir pienācis laiks tās kārtīgi pabarot ar rudens mēslojumu, kurā ir kalcija un kālija pārsvars, bet pilnībā izskausta vai ļoti samazināta slāpekļa klātbūtne," norāda Nereta.

"Septembra beigās, vēlākais oktobra sākumā, apgriež vecos dzinumus 8 līdz 10 centimetru augstumā, kā arī mulčē. Tam vislabāk ieteicams izmantot labi satrūdējušu kūtsmēslu, trekna komposta un kūdras maisījumu, ko nākamajā pavasarī iestrādā augsnē ap peoniju krūmu," padomos dalās NBD speciāliste.

Tāpat vēl viens no veicamajiem septembra darbiem ir tieši peoniju pārstādīšana vai jauna stādījuma ierīkošana. "Tavs Dārzs" turpmāk rakstu sērijās plašāk pastāstīs par peoniju, kallu, liliju, dienziežu (dienliliju), kā arī zālāja kopšanu rudenī, kā arī sniegs vērtīgus speciālistu ieteikumus par šo augu pareizu izrakšanu, pārstādīšanu un mēslošanu.

Ja arī jums ir kāds interesējošs jautājums par augiem vai to kopšanas darbiem rudenī, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!