Foto: DELFI
Tiem, kam aktuāla mājas būve, iekārtošana, remonts, atjaunošanas darbi telpās vai dārzā, izstāde ''Māja I 2015'' ir vieta, kur smelties informāciju un idejas šo vēlmju īstenošanā. Iepazīt šī gada izstādi devās arī portāls ''Māja&Dārzs'', lai radītu nelielu ieskatu par to, ko šeit var atrast, ieraudzīt un iepazīt.

Dodoties uz Baltijas lielāko būvniecības izstādi ''Māja I 2015'', jāsaprot, ko katrs pats gaida no apmeklējuma – jaunus risinājumus, piedāvājumus, kontaktus, idejas vai kaut ko konkrētu mājoklim, jo šī izstāde ir vienlīdz aktuāla ne tikai profesionāļiem, bet arī tiem, kam interesē vai ir aktuāla šī nozare. Turklāt izstāde notiek divās hallēs, tāpēc ar konkrētiem mērķiem būs vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā. Taču pat tad, ja nekas no būvniecības nešķiet aktuāls, katrs var atrast kaut ko, kur ''piesiet'' acis un pakavēt laiku jaunāko inovāciju iepazīšanā.

Lai arī izstāde šogad koncentrēta uz būvniecības procesu, nebūt nav tā, ka divās hallēs izkārtoti celtniecības materiāli, betona pamati, koka baļķi un citi priekšmeti, ar ko tas varētu asociēties. Šeit var iepazīties gan ar interesantiem risinājumiem, idejām mājokļa veidošanā un interjera iekārtošanā, gan arī piedāvājumiem dārza projektēšanai, veidošanai un piemērotu mēbeļu izvēlei. 

Skaidrs ir viens – šajā izstādē vienkopus apkopots viss nepieciešamais, sākot no būvniecības pamatiem, beidzot ar apgaismojumu, tāpēc apmeklējums būs noderīgs ikvienam, kam aktuāla mājokļa veidošana vai papildināšana.

Tā kā mūsu došanās mērķis uz izstādi nebija tik konkrēts, kā varbūt vairumam apmeklētāju, tas nebūt nenozīmēja, ka interese par apkārt notiekošo bija mazāka. Tā kā pavasara dārza darbi jau klauvē pie durvīm, tad šeit varēja sastapties ar profesionāļiem, kas palīdz izvēlēties augsnes kaļķošanas materiālus, piemērotu kūdru, bruģi un pat dārza projektu. Interjera veidošanai izstādē varēja iepazīt visdažādākās ķieģeļu flīzes, oriģinālus apdares materiālus, griestu dekorus, mākslīgos kamīnus un arī dažādus apgaismojuma risinājumus. 

Tiem, kam līdz interjera iekārtošanai vēl jāpaciešas, jo jāsāk ar pašu pamatu, tad šeit neiztrūkstoši varēja atrast visdažādākos būvniecības materiālus, grīdas materiālus, durvis, logus, modernus radiatorus, apkures sistēmas, izlietnes un pat vannas. 

Tā kā labsajūta mājoklī un dārzā nav iespējama bez tīrības un sakoptības, tad starp izstādes dalībniekiem bija ierindojušies arī moderni zāles pļāvēji perfektam mauriņam, roboti-putekļu sūcēji grīdas uzkopšanai un pat dažādi līdzekļi pavasara ģenerāltīrīšanas darbiem mājās.

Izstāde ''Māja I 2015'' norisinās no 12. līdz 15. martam izstāžu centrā Ķīpsala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!