Foto: Laila Rudzone
Čaklākajiem dārzkopjiem mājokļos jau pilnas palodzes ir ar kastītēm, kurās aug tomātu dēsti, bet lielaudzētāji savus stādus audzē apkurināmās siltumnīcās. Ļoti radošā pieredzes stāstā par tomātu šķirņu marķēšanu dalās arī dārzkope Laila Rudzone.

Lai tomātu šķirnes nesajuktu, viņa skaistajiem dēstiem blakus iespraudusi plastmasas karotes, kurām virsū ar marķieri uzrakstīti tomātu šķirņu nosaukumi. Laila stāsta, ka uz karotēm ir pietiekami daudz vietas informācijai, turklāt tās no mitruma nelūzt, krāsa noturas visu vasaru.

"Izstādot stādus siltumnīcā, lieku zemē karotīti ar uzrakstu, lai zinu rudenī, vai vērts ievākt sēklas no šķirnes," stāsta Laila. "Tā kā tomātu audzēšana man ir hobijs, tad katru gadu tiek stādītas vairākas šķirnes un izvēlēti garšīgākie nākamajam gadam. Šogad vairāk uzsvars uz saldajiem tomātiem."

Taujāta par to, kas ir viņas mīļākās tomātu šķirnes, Laila pie gardākajām tomātu šķirnēm min šķirnes 'Saules dāvana', 'Saldā hurma' un 'Juniors'. Šogad jaunumi viņas dārzā būs tomātu šķirnes 'Alises sapnis', 'Sibīrijas tīģeris,' 'Cukura bizons', 'Black stripe' un 'Medus svētki'. "Krāsains un skaists modes karalis ir tomāts 'Gargamele'. Ir arī tomāts ar vārdu 'Vova Putin', bet amizanta forma ir tomātu šķirnei 'Dāmu prieks',"raksturo Laila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!